Lacko je vo finále kvalifikácie na US Open

SITA|27. aug 2009 o 20:53

Slovenský tenista Lukáš Lacko naďalej živí šancu na premiérovú účasť v hlavnej súťaži na grandslamovom US Open v New Yorku.

NEW YORK. Slovenský tenista Lukáš Lacko naďalej živí šancu na premiérovú účasť v hlavnej súťaži na grandslamovom US Open v New Yorku (celková dotácia 21,664 mil. USD, tvrdý povrch DecoTurf II).

Slovenský daviscupový reprezentant postúpil ako dvadsiaty ôsmy nasadený už do finále kvalifikácie na tomto záverečnom grandslamovom podujatí roka, keď v 2. kole eliminácie vyradil nenasadeného Belgičana Yannicka Mertensa za 104 minút 6:7 (5), 6:2, 6:2.

Víťaz zahral 6 es a využil 6 zo 17 brejkových možností. Dvadsaťjedenročný slovenský tenista (155. v renkingu ATP) mohol zvíťaziť aj hladším spôsobom, ale v prvom sete nevyužil vedenie 5:3. V zostávajúcich dvoch setoch sa však napokon prejavilo 130 miest rebríčkového rozdielu v prospech slovenského tenistu. Súperom Lacka v piatkovom priamom súboji o postup do hlavnej súťaže bude víťaz duelu Michael Russell (9-USA) - Peter Polansky (Kan.).

"Dnes záležalo odo mňa ako budem hrať. Bol som celkovo herne lepší. V prvom sete som však hral zbytočne pasívne a nezvládol koncovku. Ďalšie dva sety už boli v mojej réžii," referoval z New Yorku Lukáš Lacko pre agentúru SITA.

Po Lackovi sa vo štvrtkovom 2. kole kvalifikácie predstaví zo slovenských zástupcov už len Zuzana Kučová, ktorej súboj s Američankou Carly Gullicksonovou je na programe po 21.00 h SELČ. Už v 1. kole singlovej kvalifikácie vo Flushing Meadows sa lúčili Dominik Hrbatý, Kristína Kučová, Lenka Wienerová, Lenka Tvarošková. Právo štartu priamo v hlavnej singlovej súťaži na základe postavenia v rebríčku majú Karol Beck, Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková. Dominika Cibulková ho nevyužije pre únavovú zlomeninu rebra.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 2. kolo:

Lukáš Lacko (28-SR) - Yannick Mertens (Belg.) 6:7 (5), 6:2, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko je vo finále kvalifikácie na US Open