Lacko dohral na challengeri v Rennes v 2. kole

SITA|9. okt 2008 o 18:33

Aktuality zo sveta tenisu.

BRATISLAVA. Výsledok štvrtkového stretnutia slovenského tenistu Lukáša Lacka v 2. kole dvojhry na challengerovom turnaji ATP Open de Rennes vo francúzskom Rennes (dotácia 42 500 eur, tvrdý povrch GreenSet):

Dvojhra - hlavná súťaž - 2. kolo:

Josselyn Ouanna (Fr.) - Lukáš Lacko (SR) 6:2, 7:5

Výsledok slovenského tenistu Mareka Semjana v 1. kole dvojhry na turnaji kategórie ITF Futures v portugalskom Espinhu (dotácia 15 000 USD, antuka):

Dvojhra - 1. kolo:

Marek Semjan (3-SR) - Marius Zay (Nem.) 6:1, 6:1

Návrat ruskej tenistky Marie Šarapovovej na dvorce po zranení pravého ramena by sa mal udiať 7. - 10. januára 2009 na exhibičnom turnaji World Team Challenge v Hongkongu. Pôjde o premiérové súperenie štyroch trojčlenných družstiev - Európy, Ameriky, Ruska a Ázie a Pacifiku. Okrem spomenutej trojnásobnej grandslamovej šampiónky Šarapovovej ako avizovanej líderky "zbornej" by jednotkami výberov mali byť Srbka Jelena Jankovičová, Venus Williamsová z USA a Indka Sania Mirzová. Kompletné kádre oznámia neskôr. Podujatie nahrádza doterajší singlový ukážkový turnaj JB Group Classic. Sponzor sa nemení a práve zmena formátu bola súčasťou novej dohody na dve sezóny. Tento rok vo finále V. Williamsová zdolala Šarapovovú 6:4, 6:3.

Úradujúca šampiónka z wimbledonskej súťaže dievčat, Britka Laura Robsonová, absolvuje svoj debut na okruhu WTA na základe voľnej karty na turnaji Fortis Championships od 20. októbra v Luxembourgu (Tier III, dotácia 225 000 USD, tvrdý povrch v hale). Len 14-ročná ľavou rukou hrajúca rodáčka z austrálskeho Melbourne sa pri svojom debute medzi seniorkami dostala na úrovni ITF vo francúzskom Limoges (dotácia 10 000 USD) z kvalifikácie do osemfinále. Následne v domácom Shrewsbury (dotácia 75 000 USD) bola až v semifinále a tento týždeň v Barnstapli (50 000 USD) podľahla hneď na úvod Nemke Angelique Kerberovej. V najbližšom vydaní svetového rebríčka dospelých by sa Robsonová mala objaviť približne na 560. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko dohral na challengeri v Rennes v 2. kole