Lacko ako tretí v histórii smeruje na domáci rebríčkový vrchol

SITA|15. jan 2008 o 10:39

BRATISLAVA 15. januára (SITA) - Lukáša Lacka, momentálne 150. v rebríčku ATP, môže po jeho utorňajšej prehre s Uzbekom Denisom Istominom v 1. kole hlavnej súťaže na Australian Open tešiť aspoň fakt, že ...

BRATISLAVA 15. januára (SITA) - Lukáša Lacka, momentálne 150. v rebríčku ATP, môže po jeho utorňajšej prehre s Uzbekom Denisom Istominom v 1. kole hlavnej súťaže na Australian Open tešiť aspoň fakt, že v pondelok 28. januára sa s maximálnou pravdepodobnosťou stane treťou slovenskou mužskou tenisovou jednotkou v histórii.

Dvadsaťročný piešťanský rodák na Grandslame Ázie a Pacifiku presne obhájil svojich 5+15 bodov zarátaných do dlhodobého rebríčka South African Airways ATP Rankings z vlaňajška (1. kolo "veľkého pavúka" a pred ním kvalifikácia) a avizovane predstihne Dominika Hrbatého (zatiaľ 138. miesto), ktorý pre všeobecne známe problémy s rukou nemohol u "protinožcov" štartovať. Znamená to, že Bratislavčan stratí 75 bodov za 3. kolo dosiahnuté minulý rok. K 14. januáru pritom bol Hrbatého náskok iba 23-bodový.

Historicky prvým renkingovo najvyššie postaveným Slovákom sa v roku 1993 po vzniku samostatnej SR stal Karol Kučera. Hrbatý ho definitívne vystriedal na vrchole interného poradia k 2. februáru 2004 a je na ňom nepretržite 207 týždňov. Zhodou okolností sa v rovnaký deň dostal na absolútne čelo svetového renkingu Švajčiar Roger Federer a pozíciu lídra si neochvejne drží.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko ako tretí v histórii smeruje na domáci rebríčkový vrchol