Lacko a Mečíř odleteli do Cagliari

TASR|27. feb 2009 o 08:28

Prvá časť slovenskej tenisovej výpravy v piatok ráno odletela do dejiska stretnutia 2. kola 1. skupiny euroafrickej zóny.

BRATISLAVA. Prvá časť slovenskej tenisovej výpravy v piatok ráno odletela do dejiska stretnutia 2. kola 1. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára proti Taliansku. Do Cagliari zamierili Lukáš Lacko, nehrajúci kapitán Miloš Mečíř, tréner daviscupového tímu Karol Kučera a kondičný tréner Ivan Gabovič.

Dominik Hrbatý, ktorý sa vo štvrtok prebojoval do štvrťfinále dvojhry vo Wolfsburgu, sa k výprave pripojí po skončenia účinkovania na challengeri v Nemecku. Debloví špecialisti Michal Mertiňák s Filipom Poláškom po postupe do semifinále štvorhry na turnaji ATP v mexickom Acapulcu odletia do Cagliari začiatkom budúceho týždňa.

"V piatok o 5.30 nabrali smer Cagliari prví štyria členovia slovenskej výpravy. Dominik Hrbatý si po víťazstve nad nebezpečným Rusom Kudrjavcevom predĺžil pobyt vo Wolfsburgu a na Sardíniu poletí najskôr v nedeľu. Jeho forma je prísľubom pred blížiacim sa daviscupovým duelom. Mertiňák s Poláškom sú na turnaji v Acapulcu už v semifinále a do Cagliari pricestujú v priebehu budúceho týždňa," povedal pre TASR generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

V talianskej nominácii na súboj na Sardínii figurujú Andreas Seppi (41.), Potito Starace (70.), Fabio Fognini (111.) a Flavio Cipolla (125.). Nehrajúci kapitán Corado Barazzutti sa musí zaobísť bez dopingového hriešnika Filippa Volandriho i suspendovaného Simone Bolelliho, ktorý sa stal v pondelok novou talianskou jednotkou. Slávnostný žreb sa uskutoční 5. marca o 12.00 v priestoroch mestskej radnice v Cagliari.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko a Mečíř odleteli do Cagliari