Kytnár sa vracia od olejárov do WHL

TASR|22. sep 2009 o 16:11

Po piatich prípravných zápasoch NHL vedenie Edmontonu Oliers prepustilo z kempu osem hokejistov, medzi ktorými figuruje aj Milan Kytnár.

SASKATOON. Po piatich prípravných zápasoch zámorskej NHL vedenie Edmontonu Oliers prepustilo z kempu osem hokejistov, medzi ktorými figuruje aj Milan Kytnár. Slovenský útočník sa tak vracia na farmu do kanadského tímu Saskatoon Blades, ktorý hráva Východnej konferencii WHL (Western Hockey League).

Dvadsaťročný rodák z Topoľčian len koncom mája podpísal s "olejármi" trojročný kontrakt a všeobecne sa neočakával jeho návrat k Blades. Oilers si totiž Kytnára vybrali v 5. kole draftu z celkového 127. miesta, ale po nedeľňajšej prehre Edmontonu s New York Islanders (1:3) v Credit Union Centre v Saskatoone, ho poslali na farmu.

V minulej sezóne WHL bol Kytnár s 27 gólmi a 37 asistenciami v 65 zápasoch druhým najproduktívnejším hráčom Blades, a keďže sa osobným súbojom zrovna nevyhýba, do štatistiky si zapísal aj 89 trestných minút. Slovenský krídelník sa presadil aj v siedmich zápasoch playoff, v ktorých mal bilanciu 3+1 a 14 trestných minút.

"Milanov návrat do kádra je skvelou správou pre náš hokejový klub. Tým, že pribudol už do tak skúsenej skupiny útočníkov, sa sila nášho tímu ešte znásobí. Sme radi, že sa Milan vrátil k nám," uviedol generálny manažér a súčasne hlavný kouč Lorne Molleken.

Okrem Kytnára je jediným nekanadským hráčom v 27-člennom kádri fínsky obranca Jyri Niemi z New Yorku Islanders. Blades odštartovali novú sezónu vo WHL výhrou 5:1 nad tímom Regina Pats.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kytnár sa vracia od olejárov do WHL