Mbappé odmieta prestup do Realu. Som si istý, že ostanem v Paríži, vraví

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: Claude Paris SITA/AP)
SITA|22. apr 2019 o 10:35

PSG získalo ligový ôsmy ligový titul.

PARÍŽ. Trikrát nevyužili futbalisti francúzskeho klubu Paríž St. Germain "mečbal" na spečatenie tohtosezónnej majstrovskej trofeje v Ligue 1.

Po remíze so Štrasburgom (2:2) a prehrách v Lille (1:5) a Nantes (2:3) pre nich zariadilo definitívu nedeľňajšie zakopnutie najbližšieho konkurenta.

Olympique Lille na lavičke so slovenským brankárom Adamom Jakubechom uhral v Toulouse bezgólovú remízu, po ktorej bolo jasné, že Parížanov už z líderskej pozície nikto nezosadí.

Tréner aj prezident klubu sú spokojní

"Mám veľkú radosť, že moje mužstvo vyhralo francúzsku ligu, ktorá je jedna z najlepších v Európe. Získanie tejto trofeje je dôkazom výnimočného kolektívneho ducha a je to skvelý moment, keď sa oň môžeme podeliť s našimi fanúšikmi," uviedol pre klubový web tréner St. Germain Thomas Tuchel, ktorému v uplynulých kolách robila starosti početná maródka.

V nedeľňajšom zápase s Monakom (3:1) ho tak okrem hetriku Kyliana Mbappého mohol potešiť aj návrat Brazílčana Neymara do súťažného diania, v ktorom absentoval štvrť roka.

"Keď vyhráme ligový titul, vždy cítime veľké šťastie a hrdosť. Ligue 1 je vlajková loď tejto krajiny, ktorá to vlani v lete na MS v Rusku dotiahla až na vrchol," poznamenal prezident PSG Nasser Al-Khelaifi.

Parížania pridali do klubovej vitríny ôsmy francúzsky titul, z toho šiesty za ostatných sedem sezón. Klub spod Eiffelovky sa v počte majstrovských trofejí dotiahol na AS Monako a FC Nantes. Rekordných desať prvenstiev má na konte Olympique Marseille a AS St. Étienne.

Mbappé chce byť súčasťou projektu

Mladík Mbappé po dueli s Monakom upokojil fanúšikov parížskeho mužstva, že sa napriek šíriacim sa fámam o možnom prestupe do Realu Madrid nikam nechystá.

"Som si istý, že zostanem v Parku princov. Chcem byť súčasťou tohto projektu. Pre Real Madrid je skvelé, že je tam Zinedine Zidane. Budem sledovať ich zápasy ako obdivovateľ," povedal podľa webu soccerway.com 20-ročný Mbappé, ktorý sa v nedeľu stal najmladším hráčom v dejinách Ligue 1 s minimálne 30 gólmi v jednej sezóne.

Paríž St. Germain, ktorý vznikol 12. augusta 1970, má momentálne v zbierke už 39 rôznych trofejí. Okrúhlu "štyridsiatku" bude môcť dosiahnuť už túto sobotu 27. apríla, keď vo finále Francúzskeho pohára nastúpi na parížskom Stade de France proti Stade Rennes.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Mbappé odmieta prestup do Realu. Som si istý, že ostanem v Paríži, vraví