Holanďan chcel ísť na turnaj do Trnavy až tak, že sa pohádal s trénerom

Dominik Hrbatý je šéfom trnavského podujatia.
Dominik Hrbatý je šéfom trnavského podujatia. (Autor: TASR/Jakub Kotian)
Ondrej Gajdoš|2. aug 2016 o 19:24

Dominik Hrbatý po vypadnutí zo svetovej skupiny nerátal, že Slovensko na dlhých desať rokov uviazne v euro-africkej skupine Davis Cupu.

BRATISLAVA. V sezóne 2005 priviedol Slovensko do finále Davisovho pohára a aj keď na jeseň 2010 ukončil skvelú kariéru, pri tenise zostal.

Dominik Hrbatý je už tretí rok v službách Tureckého tenisového zväzu a v lete pravidelne prichádza do Trnavy, aby z pozície riaditeľa šéfoval antukovému turnaju Challenger Open s dotáciou 42 500 eur + hospitality.

Trnava zmenila termín

"Tohto roku sme termín trnavského turnaja posunuli zo septembra na výhodnejší august," povedal 38-ročný Hrbatý. Kvalifikácia sa začne už túto sobotu.

"V čase prázdnin by sme chceli do hľadiska pritiahnuť viac divákov, budeme mať dlhšie dni a azda i lepšie počasie. Aj tohto roku sa nám podarilo zabezpečiť kvalitnú účasť, viacerí tenisti si už na Trnavu zvykli a niektorí sem zamieria aj vďaka osobným kontaktom."

Prvý raz príde na trnavský challenger Rakúšan Jürgen Melzer, bývalá svetová osmička je po zdravotných ťažkostiach vo štvrtej stovke svetového rebríčka.

"Známy Holanďan Igor Sijsling sa pohádal s trénerom, tak veľmi chcel prísť na náš turnaj," tvrdil riaditeľ.

Ďalšími známymi hráčmi na Challenger Open budú Belgičan Steve Darcins, Španieli Inigo Cervantes-Huegun, Daniel Gimeno-Traver, Čech Adam Pavlásek a z domácich tenistov daviscupový reprezentant Norbert Gombos.

Trojnásobný olympionik

Turnaj v Trnave prebehne počas olympiády v Riu de Janeiro, kde budú slovenský mužský tenis zastupovať Andrej Martin s Igorom Zelenayom. V turnaji žien má zatiaľ istotu len Anna Karolína Schmiedlová.

"Tenis je individuálny šport, každý sa musí rozhodnúť sám," zareagoval bývalý 12. hráč sveta na neúčasť našich najlepších tenistov.

"Dominika Cibulková je zranená, s tým sa nedá nič robiť. Martin Kližan si vybral iný program, je to jeho rozhodnutie, s ktorým musí ďalej žiť. Ja by som išiel

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Holanďan chcel ísť na turnaj do Trnavy až tak, že sa pohádal s trénerom