Messi rozhodol o víťazstve Argentíny, Suárez pomohol Uruguaju k trom bodom

Lionel Messi po strelenom góle v drese Argentíny.
Lionel Messi po strelenom góle v drese Argentíny. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. okt 2020 o 08:00

Uruguaj si poradil s Čile.

BUENOS AIRES. Futbalisti Argentíny vstúpili víťazne do juhoamerickej kvalifikácie majstrovstiev sveta 2022.

Vo štvrtkovom otváracom stretnutí zdolali na vlastnej pôde Ekvádor 1:0 zásluhou kapitána Lionela Messiho, ktorý už v 13. minúte premenil jedenástku.

Messi: Bol to ťažký rok

Na štadióne La Bombonera v Buenos Aires sa hralo za zatvorenými dverami pre opatrenia v boji proti pandémii nového koronavírusu, pre ktorú sa štart kvalifikácie v zóne CONMEBOL oddialil z marca i septembra.

"Bol to ťažký rok pre celý svet vrátane Argentíny. Mali sme príjemný pocit z toho, že sme opäť hrali za našu krajinu a mohli sme potešiť ľudí.

Nebol to z našej strany oslnivý výkon, ale víťazstvo sa počíta. Verím, že naša hra bude v ďalšom priebehu kvalifikácie lepšia," citovala Messiho agentúra AP.

Útočník FC Barcelona síce strelil jediný gól stretnutia, no brankára súpera ohrozil len dvoma strelami a zapadol do sivého priemeru stretnutia.

Tabarez: Futbal bez ľudí nie je futbal

Do bojov úspešne vstúpil aj Uruguaj, doma zvíťazil nad Čile 2:1 gólmi Luisa Suáreza z jedenástky a Maximiliana Gomeza, ktorý rozhodol v nadstavenom čase.

Suárez, bývalý spoluhráč Messiho z FC Barcelona, je so 60 presnými zásahmi najlepší strelec histórie uruguajskej reprezentácie. Trénerovi domáceho tímu Oscarovi Tabarezovi na zápase veľmi chýbala kulisa.

"Neúčasť divákov mala vplyv na náš výkon, bez nich to nebolo ono. Futbal bez ľudí nie je futbal. Vo všeobecnosti je v spoločnosti veľa neistoty a ani my nevieme, ako dopadne táto kvalifikácia," vyhlásil 73-ročný trénerský veterán, ktorý vedie Uruguaj od roku 2006.

Paraguaj remizoval na domácej pôde s Peru 2:2.

Kvalifikácia na MS 2022 - CONMEBOL - 1. kolo

  • Paraguaj - Peru 2:2 (0:0)

Góly: 67. a 81. Romero - 52. a 85. Carrilo

  • Uruguaj - Čile 2:1 (1:0)

Góly: 39. L. Suarez (z 11 m), 90.+3 Gomez - 54. Sanchez

  • Argentína - Ekvádor 1:0 (1:0)

Gól: 13. Messi (z 11 m)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Messi rozhodol o víťazstve Argentíny, Suárez pomohol Uruguaju k trom bodom