Možno aj ten bod bude dobrý, tvrdí po remíze na Cypre Kožlej

Zápas Cypru so Slovenskom sa skončil bez gólov.
Zápas Cypru so Slovenskom sa skončil bez gólov. (Zdroj: TASR/AP)
Daniel Dedina|25. mar 2021 o 00:25

Ocenil výkon obrany i brankára Dúbravku.

NIKÓZIA, BRATISLAVA. „Musíme hrať od začiatku nátlakovo a sebavedomo, aby sme Cyprus donútili k chybám,“ avizoval pred úvodným stretnutím Slovenska v kvalifikácii majstrovstiev sveta 2022 znalec cyperského futbalu Jozef Kožlej.

Samotný dej zápasu ponúkol iný obraz.

Slováci nedokázali dostať súpera pod súvislý tlak, vytvorili si minimum šancí a sami mohli inkasovať. Na Cypre len remizovali 0:0. 

„Bol to úplne vyrovnaný zápas. Taký covidový. Veľa sme toho neukázali, bolo to o jednom góle. Bohužiaľ sme ho nestrelili,“ povedal pre Sportnet Kožlej, ktorý zápas sledoval na štadióne v Nikózii.

Prispôsobili sme sa súperovi

Slováci mohli otvoriť skóre už v úvodnej štvrťhodine. Po Dudovej kolmici pálil Rusnák len do nôh brankára Demetrioua, v sieti neskončili ani dorážky Boženíka a Kucku.

Bol to jeden z kľúčových okamihov duelu. V ďalšom priebehu duelu sa zverenci Štefana Tarkoviča nedokázali presadiť cez pozornú domácu obranu.

„Začali sme aktívne, ale potom sme sa prispôsobili hre Cypru. Celý zápas sa niesol v tomto duchu. Nebol to z našej strany dobrý výkon,“ pokračoval Kožlej.

Za jedno z mála pozitív možno označiť, že mužstvo neinkasovalo. V závere však brankár Martin Dúbravka vytiahol dva výborné zákroky.

„Obrana hrala dobre, páčil sa mi Milan Škriniar. A samozrejme Dúbravka,“ ocenil bývalý excelentný kanonier. 

Výkon domácich sa mu pozdával

Pred zápasom bol Jozef Kožlej zvedavý aj na výkon cyperskej reprezentácie.

V zápase proti Slovensku zažil premiéru na lavičke nový tréner Nikolaos Kostenoglou.

Cyperčania v prvom polčase vôbec neboli nebezpeční. V druhom už o čosi viac. Celkovo sa mi ich výkon pozdával, je vidieť, že mužstvo má potenciál. Dúfam, že v domácom prostredí zoberú body aj iným súperom,“ zaželal si. 

Slováci vstúpili do bojov o účasť na šampionáte v Katare remízou na ihrisku tímu, ktorý sa v rebríčku FIFA nachádza o 66 miest nižšie. Ako to môže ovplyvniť ďalší vývoj kvalifikácie?

„Ťažko povedať. Možno aj ten bod bude dobrý,“ zamyslel sa Kožlej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Možno aj ten bod bude dobrý, tvrdí po remíze na Cypre Kožlej