Duda ukázal náladovosť, Rusnák pri šanci sklonil hlavu (hodnotenie)

Juraj Kucka (vpravo) v zápase Cyprus - Slovensko, kvalifikácia na MS vo futbale 2022.
Juraj Kucka (vpravo) v zápase Cyprus - Slovensko, kvalifikácia na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|24. mar 2021 o 23:25

Hodnotíme výkony slovenských hráčov.

NIKÓZIA, BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti remizovali 0:0 na Cypre v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2022.

Výkony slovenských reprezentantov sme hodnotili na stupnici od 1 do 10, pričom platilo, že čím vyššia známka, tým lepší výkon hráč podal.

Martin Dúbravka - 7

Pri rozohrávke bol spoľahlivý. Raz zaváhal vo vzdušnom súboji. V druhom polčase však mužstvo podržal výbornou robinzonádou a dvakrát skvelým reflexom, ktorým Slovákom zachránil aspoň bod. Brankár a najlepší hráč? Proti outsiderovi je to veľký problém.

(Autor: SofaScore)

Peter Pekarík - 4

V posledných zápasoch vypadol zo zostavy Herthy Berlín, čo bolo vidieť na jeho prejave. V defenzíve hral zodpovedne, ale neostávali mu sily na ofenzívne výlety. Nemal na ne ani veľký priestor. A keď sa už dostal do kvalitného nábehu, jeho center bol nepresný.

Milan Škriniar - 5

V rozohrávke pôsobil sebavedomo, na hranici rizika. Nevyhol sa ľahkovážnej strate pri vyvážaní lopty. S cyperskými útočníkmi nemal veľa práce, keďže ich kvalita nebola vysoká. Predviedol obetavý zákrok, keď zblokoval domácu strelu.

Dávid Hancko - 5

V reprezentácii hráva najmä na ľavom kraji obrany. Tentoraz nastúpil v jej strede a bola to správna voľba. V defenzíve zvládol viaceré kľúčové súboje a navyše mal konštruktívnu rozohrávku. V druhom polčase sa tiež nevyhol jednoduchým stratám.

Tomáš Hubočan - 4

Hral na domácom štadióne. Defenzívne úlohy si splnil, ale tentoraz chýbala jeho typická tvrdosť a agresivita, ktorými si u súperov získava rešpekt. V ofenzíve od neho nemôžeme čakať výraznú nadstavbu, chyboval aj pri rozohrávke. Nebol úplne vo svojej koži.

Juraj Kucka – 4

Ako kapitán sa snažil byť lídrom aj na ihrisku. V prvom polčase hral v súbojoch na hrane, dobre čítal hru, dobre dostupoval protihráčov. Chcel aj tvoriť hru, ale nie je to úplne jeho parketa. Po zmene strán jeho výkon klesal, robil mnohé nevynútené chyby.

Patrik Hrošovský - 4

Začal sebavedomo, zobral si na starosti rozohrávku, niektoré situácie riešil chladnokrvne, snažil sa niekedy hru zrýchliť. Pomáhal aj stopérom v defenzíve. Bol taká pracovitá včelička v strede poľa. Ale aj v jeho hre chýbala väčšia nadstavba.

Matúš Bero - 4

Výborne prepínal z útoku do obrany. V defenzíve hral poctivo, zodpovedne, viackrát čisto odobral súperom lopty a prerušil ich akciu. V ofenzíve bol však takmer neviditeľný. Po centri Alberta Rusnáka sa dostal do zakončenia, ktorého sa akoby zľakol.

Ondrej Duda - 3

V zápase ukázal svoju náladovosť. Raz predviedol jemnú techniku a neskôr skvelú kolmicu, ktorou vysunul do šance Alberta Rusnáka. A potom zhasol. Nedokázal zobrať na seba väčšiu zodpovednosť. Mal nahradiť Mareka Hamšíka, ale nepodarilo sa mu to.

Albert Rusnák - 3

Mohol byť hrdinom zápasu, ale sám pred cyperským brankárom zvolil nesprávne riešenie. So sklonenou hlavou trafil len brankára. Akoby ho zaskočila táto šanca. V medzihre si dvakrát vypýtal faul, ale inak bol nevýrazný. Jeho trápenie v reprezentácii pokračuje.

Róbert Boženík - 3

Na hrote útoku bojoval, ukázal dobré sklepnutie či podržanie lopty. Ale na útočníka je to pramálo. Nedostal sa ani raz do náznaku príležitosti. Bolo cítiť, že má v klube po zranení členka nízku minutáž. Chýba mu zápasová prax.

Ján Greguš - 3

Do stredu poľa nepriniesol očakávané oživenie. Hneď po príchode na ihrisko sa prezentoval kvalitnou kolmou prihrávkou, ale následne už toho veľa nepredviedol. Bojoval, drel, ale opäť bez ofenzívnej nadstavby.

Michal Ďuriš - 4

Za pol hodinu toho ukázal viac ako Róbert Boženík. V jednom prípade sa pekne uvoľnil, ale jeho zakončenie bolo nedôrazné. V poslednej akcii zápasu sa na pravej strane dostal pred svojho obrancu, poslal presný center na Ivana Schranza, ktorý prestrelil.

Ivan Schranz - 4

Takmer ihneď po vystriedaní vybojoval dôležitú loptu, ktorou rozbehol slovenský brejk. V posledných sekundách mohol byť gólovým mužom zápasu. Výborne sa natlačil pred brániaceho hráča, ale jeho strela skončila nad bránou.

Dávid Strelec – bez známky

Hral desať minút, ale dvoma výbornými prebratiami lopty a finálnymi kolmicami ukázal šikovnosť a odvahu, ktorá viacerým jeho spoluhráčom v zápase chýbala. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Duda ukázal náladovosť, Rusnák pri šanci sklonil hlavu (hodnotenie)