Kuznecovová i V. Williamsová zvládli krízové situácie

SITA|17. jan 2008 o 03:57

MELBOURNE 17. januára (SITA, AP) - Ruska Svetlana Kuznecovová i Američanka Venus Williamsová vo štvrtkových stretnutiach 2. kola dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v ...

MELBOURNE 17. januára (SITA, AP) - Ruska Svetlana Kuznecovová i Američanka Venus Williamsová vo štvrtkových stretnutiach 2. kola dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (celková dotácia 20,6 milióna AUD, tvrdý povrch Plexicushion) zvládli úlohy favoritiek, ale nie bez zaváhaní a krízových pasáží.

Dvadsaťdvaročná druhá nasadená Petrohradčanka Kuznecovová prehrávala v prvom dejstve proti Bulharke Cvetane Pironkovovej, 94. vo svetovom rebríčku, 2:5 a v deviatom geme čelila setbalu, ale neskôr sama viedla 6:5 a podávala. Zlyhala, v tajbrejku však jednoznačne dominovala. Takto povzbudená favoritka, naposledy na "veľkej štvorke" finalistka US Open a minulý piatok účastníčka rozhodujúceho súboja v Sydney, v druhej časti už využila frustráciu svojej súperky a zvíťazila 7:6 (0), 6:2, keď sety trvali 62 a potom len 29 minút.

"Bolo to veľmi náročné, ale v prvom sete som zvládla situáciu. Grandslamový turnaj, to môže byť sedem úplne odlišných zápasov. Stane sa, že jednoducho nemáte svoj deň. Snažila som sa zostať stopercentne sústredená aj vtedy, keď sa veci nevyvíjali v môj prospech. Som si istá, že nabudúce budem hrať lepšie," predznamenala Kuznecovová. Klientka barcelonskej Akadémie Sánchez / Casal si v 3. kole zmeria sily s postupujúcou z duelu Poľky Agnieszky Radwanskej a Francúzky Pauline Parmentierovej.

Iná Francúzka Camille Pinová, ktorá vlani na Grandslame Ázie a Pacifiku v extrémnej horúčave bola dve loptičky od zdolania Rusky Marie Šarapovovej po vyhrabaní sa zo skóre 0:5 v treťom sete, vo štvrtok viedla vo Vodafone Aréne nad osmičkou "pavúka" V. Williamsovou v oboch dejstvách o brejk, ale napokon prehrala vo dvoch setoch 5:7, 4:6. Až 14 z 22 gemov sa skončilo stratou podania.

"Pinová bola veľmi dobrá. Vrátila mi množstvo úderov," uznala niekdajšia jednotka renkingu, pred dvanástimi mesiacmi na AO absentujúca pre zranenie zápästia. Úradujúca wimbledonská šampiónka V. Williamsová sa proti 26-ročnej súperke, ktorá sa na 19 pokusov na takejto úrovni nikdy neprebojovala za 2. kolo, najprv dostala zo stavu 4:5 na príjme a potom vyriešila skóre 2:4. Trvalo jej to 93 minút a tradičné diktovanie tempa prinieslo 44 nevynútených chýb v porovnaní s 22 omylmi protivníčky. Američanka však vyčnievala aj pozitívne: predviedla 27 víťazných úderov proti 17. Medzi 32 najlepšími ju vyzve víťazka stretnutia Indky Sanie Mirzovej so Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou.


Dvojhra žien - 2. kolo:

Svetlana Kuznecovová (2-Rus.) - Cvetana Pironkovová (Bulh.) 7:6 (0), 6:2 za 91 minút

Venus Williamsová (8-USA) - Camille Pinová (Fr.) 7:5, 6:4 za 93 minút


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kuznecovová i V. Williamsová zvládli krízové situácie