Kulturista Križánek vezie z Mr. Olympia výborný výsledok, skvelá Pavleová v top 10

Michal Križánek a Michaela Pavleová, reprezentanti Slovenska na Mr. Olympia
Michal Križánek a Michaela Pavleová, reprezentanti Slovenska na Mr. Olympia (Zdroj: Instagram: Križánek, Pavleová)

Slováci sa medzi elitou nestratili.

LAS VEGAS. Najväčšia svetová súťaž v kulturistike a fitnes Mr. Olympia má za sebou ďalší ročník a Slovensko na ňom malo hneď trojnásobné zastúpenie.

Oči divákov sa už tradične najviac upínali k disciplíne Men´s Open, čiže kulturistika bez váhového obmedzenia, kde sa na pódiu prestavil aj obor Michal Križánek.

Ten sa vo veľmi silnej konkurencii nestratil a už v semifinále ho rozhodcovia poslali do druhého vyvolávania, čo znamenalo priebežné 7. až 12. miesto a teda útok na top 10 najlepších kulturistov sveta.

Svoje postavenie chcel Michal vylepšiť vo finálovom kole, kde ukázal výbornú formu, no rozhodcovia ho nakoniec do prvej desiatky nezaradili, keď mal po svojom boku mená ako Hunter Lebrada, William Bonac či Andrew Jacked.

V konečnom účtovaní nakoniec Križánek obsadil 12. miesto a už vo svojej premiére ukázal, že patrí medzi svetovú elitu.

„Na prvú Olympiu som s výsledkom veľmi spokojný, na budúci rok to bude určite top 10, tak držte palce,“ vyjadril sa Križánek priamo po súťaži a dodal, že ho veľmi potešilo množstvo správ od slovenských fanúšikov.

„Nechal som za sebou toľkých borcov, ktorí súťažia iks rokov. Ja som 5 rokov v hre a mám sa ešte kam zlepšovať.“

Po vyhlásení výsledkov Križánek cítil, že mohol byť ešte o trocha vyššie, keď bol blízko prekonaniu Valliera a Brandaa, ktorí figurovali pred ním. „Určite tam zaúradovala nejaká nováčikovská daň.“

Z celkového prvenstva sa tešil Hadi Choopan, ktorý už tradične predviedol výbornú formu a na ďalšie medailové priečky odsunul dvojicu Derek Lunsford a Nick Walker.

Obrovským prekvapením bolo konečné piate miesto pre dvojnásobného šampióna a najväčšieho favorita Mamdouha ´Big Ramy´ Elssbiaya, ktorý už v semifinále podľa porovnávania nefiguroval v najlepšej trojici.

Životnú noc má za sebou aj Michaela Pavleová, ktorá v disciplíne Fitness obsadila výborné 7. miesto, keď bodovala najmä precíznou voľnou zostavou.

Pavleová má pritom iba 21 rokov a po výhre na majstrovstvách sveta a siedmom mieste medzi profesionálmi na Mr. Olympia od nej v budúcnosti môžeme očakávať ďalšie významné úspechy.

Poslednou z tria slovenských reprezentantov, ktorých sme videli na Olympia Weekende bola Adela Ondrejovičová. Tá taktiež ukázala výbornú formu, no na top 15 to nakoniec v kategórii Figure nestačilo.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kulturista Križánek vezie z Mr. Olympia výborný výsledok, skvelá Pavleová v top 10