Kučová proti favoritke siahala na zisk setu, na Roland Garros končí v prvom kole

Kristína Kučová.
Kristína Kučová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. máj 2017 o 17:31

Slovenská tenistka v prvom sete nevyužila možnosť setbalu.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela pri premiére v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji Roland Garrros. Napriek bojovnému výkonu prehrala s nasadenou dvadsaťtrojkou Austrálčankou Samanthou Stosurovou 5:7, 1:6.

Úvodné dejstvo proti parížskej finalistke z roku 2010 mala Kučová veľmi dobre rozohrané, dvakrát však nevyužila výhodu brejku a za stavu 5:4 nepremenila setbal.

Kučová začala proti Stosurovej nebojácne. V piatom geme po skvelom stopbale prelomila podanie víťazky US Open z roku 2011 a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:2.

Pozrite si, ako Kučová bojovala proti Stosurovej: fotogaléria

29.5.2017

Stosurová síce vyrovnala na 4:4, no v deviatom geme opäť stratila servis a Kučová išla podávať na víťazstvo v sete.

Za stavu 5:4 a 40:30 však spravila dvojchybu, čo pomohlo Austrálčanke, ktorá vyrovnala na 5:5 a následne získala aj ďalšie dva gemy. "Bol to zlomový moment. Možno mi chýba viac takýchto dôležitých bodov, ktoré by som vyhrala," uznala Kučová, citoval ju portál Sport24.sk.

Roland Garros - 1. kolo:

Samantha Stosurová (Aus.-23) - Kristína Kučová (SR)

7:5, 6:1

V druhom dejstve Stosurová po rýchlom brejku odskočila Kučovej na 3:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V druhom kole bude Stosurová čeliť postupujúcej zo súboja Kirsten Flipkensová (Belg.) - Mandy Minellová (Lux.).

Dvadsaťsedemročná Kučová, 95. v singlovom renkingu WTA, hrala s 33-ročnou univerzálkou Stosurovou (22., bola však aj na 4. pozícii) premiérovo v kariére.

Slovenka sa predstavila v hlavnej singlovej súťaži na veľkej štvorke piaty raz, na tomto podujatí však debutovala. Bola v druhom kole Wimbledonu 2009 a Australian Open 2017.

Kučová hrala s obviazaným pravým kolenom, pred pár dňami vyležala virózu: "Na to sa však nemôžem vyhovárať. Dala som do toho všetko. Nedávno som ešte zvažovala operáciu kolena, teraz sa zdá, že je to na dobrej ceste, aby sa dalo dokopy."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Kučová proti favoritke siahala na zisk setu, na Roland Garros končí v prvom kole