Kucka už v poriadku, v piatok prvý raz naplno trénoval

SITA|15. apr 2011 o 15:26

Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka absolvoval v piatok po takmer mesačnej pauze spôsobenej zranením prvý kompletný tréning so svojimi spoluhráčmi z talianskeho prvoligového klubu FC Janov.

JANOV.

Dvadsaťštyriročný defenzívny stredopoliar nútene pauzoval pre problémy s predným stehenným svalom pravej nohy, pre ktoré vynechal aj dva marcové zápasy slovenskej reprezentácie proti Andorre (1:0) a Dánsku (1:2). Momentálne je však už v poriadku a pripravený pomôcť Janovčanom k čo najlepšiemu umiestneniu v tabuľke Serie A 2010/2011.

"Som rád, že už to mám za sebou a mohol som v piatok prvýkrát po zranení opäť naplno trénovať. Zdravotne som už na 100 percent v poriadku, sval poslúcha a ani pri plnej záťaži som ho vôbec necítil," povedal v rozhovore pre agentúru SITA bojnický rodák, ktorý do Janova prestúpil v januári tohto roka z pražskej Sparty a okamžite sa vypracoval na stabilného člena základnej zostavy.

Účastník MS 2010 v Juhoafrickej republike len ťažko prežíval obdobie, počas ktorého musel snaženie svojich klubových spoluhráčov sledovať len spoza autovej čiary.

"Dosť ma to štvalo, no na druhej strane som bol rád, že rekonvalescencia prebiehala presne podľa predpokladov a nenatiahlo sa to na dlhšiu dobu. Lekári mi po zranení povedali, že by som mal pauzovať štyri týždne, a to sa aj splnilo. Prvé dva-tri týždne som chodieval len na rehabilitácie, posilňoval som, plával. Približne pred týždňom som začal vyklusávať a keďže noha poslúchala, dnes som už mohol naplno trénovať,“ doplnil Juraj Kucka. Či sa však objaví v zostave FC Janov už v nedeľňajšom dueli 33. kola proti Brescii, je otázne.

"Ťažko povedať, či ma tréner využije, keďže prvýkrát som trénoval až v piatok, dva dni pred zápasom. Ja som pripravený, aj keď mesačný výpadok ešte asi bude cítiť. Uvidíme," dodal slovenský reprezentant.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Kucka už v poriadku, v piatok prvý raz naplno trénoval