Kucka: Dostal som chuť na ďalšie góly

Juraj Kucka a jeho gólové salto.
Juraj Kucka a jeho gólové salto. (Autor: TASR/AP)
Ladislav Harsányi|19. sep 2011 o 18:35

Juraj Kucka vystrieľal Janovu víťazstvo svojím premiérovým gólom.

BRATISLAVA. Počas jari sa v drese FC Janov gólu nedočkal. V novej sezóne však slovenský stredopoliar Juraj Kucka trafil v druhom zápase. „Možno mohol premiérový zásah prísť skôr, ale aj tak ma to teší, navyše bol víťazný, nuž je o to cennejší ,“ povedal Juraj Kucka v rozhovore pre SME. Je o ňom známe, že svoje góly oslavuje saltom, ale iba dôležité. Teraz akrobatický kúsok nemohol chýbať.

Hneď po zápase Lazio Rím – FC Janov, ktorý hostia vyhrali nečakane 2:1 (druhý gól prišiel z Kuckovej kopačky v 72. minúte), prišli prvé esemeskové gratulácie. „Od kamarátov i známych,“ dodáva hráč.

O tom, že by musel v kabíne za prvý zásah zaplatiť, nevie. „Zatiaľ mi nikto nič nepovedal.“

V taliančine ešte nie

Prvý taliansky gól už má za sebou, na prvý rozhovor pre médiá v taliančine si však ešte netrúfol. „Jeden novinár ma zastavil po zápase v Ríme, ešte som sa však neodvážil.“

V poslednom období dáva premiérové góly. V auguste trafil prvý raz za reprezentáciu proti Rakúsku, teraz za Janov. „Každý gól ma poteší, zvlášť prvý. Dostal som chuť na ďalšie, dúfam, že prídu,“ netají gólový apetít. Počas jari si trochu ťažkal, že má málo ofenzívnych úloh. Prišlo k zmene? „Hráme iným systémom (4–3–3 alebo 4–3–1–2), prišiel nový tréner i hráči, nuž sa častejšie dostávam do zakončenia,“ reaguje.


szólj hozzá: Laz 1-2 Gen

Inter ešte musí čakať

Jeho súčasný tím získal v prvých dvoch kolách o tri body viac ako jeho budúci zamestnávateľ Inter Miláno. „Teší ma, že máme štyri body, dúfam, že takto budeme pokračovať. Prirodzene, sledujem aj výsledky Interu. Čakali viac bodov, no určite sa ešte rozbehnú.“ Asi čakajú na Kucku... Čo na to Slovák? „(Smiech). Ešte si budú musieť minimálne do januára počkať.“ Ako je známe, v lete podpísal Interu, zatiaľ však oblieka dres Janova.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Kucka: Dostal som chuť na ďalšie góly