Ktorý hráč bol v zápase s Maďarskom najlepší? (anketa)

Slováci začali výhrou, Maďarov zdolali 4:1.
Slováci začali výhrou, Maďarov zdolali 4:1. (Autor: TASR)
Sportnet|7. máj 2016 o 13:55

Slovenskí hokejisti vstúpili do šampionátu výhrou nad Maďarskom.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejoví reprezentanti úspešne vstúpili do bojov na MS, keď v sobotu vo svojom úvodnom zápase v B-skupine v Petrohrade zdolali Maďarsko 4:1.

Zverenci trénera Zdena Cígera od úvodu diktovali tempo, dokázali súperovi vnútiť svoju hru a hoci sa nevyhli viacerým zaváhaniam v defenzíve, nakoniec si do tabuľky pripísali tri body.

Skóre stretnutia v petrohradskom Športovom paláci Jubilejnyj otvoril v ôsmej minúte Tomáš Marcinko, no v 14. minúte vyrovnal v presilovke Frank Banham.

Druhý gól Slovákov pridal v 18. minúte Tomáš Jurčo, ktorý tečoval delovku Andrej Sekeru od modrej čiary. Kapitán slovenského tímu zvýšil v 36. minúte na 3:1 po spolupráci s Jurčom.

V závere to skúsili Maďari v hre bez brankára, ale k tlaku sa už nedostali. Naopak, Lušňák gólom do prázdnej bránky stanovil konečný výsledok na 4:1. 

Jubilejný tridsiaty duel v národnom tíme odohral Martin Réway, Tomáš Marcinko si v 45. súboji pripísal štvrtý presný zásah.

Najlepšieho hráča slovenského tímu môžete vybrať v našej ankete. 

Slovensko - Maďarsko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
 Góly:
8. Marcinko (Graňák, Dravecký), 18. Jurčo (Sekera, Marinčin), 36. Sekera (Jurčo, Marinčin), 58. Lušňák (Hrnka, Švarný) - 14. Banham (Galló, Bartalis). Rozhodovali: Mayer (USA), Wiegand - Kaderli (obaja Švajč.), Ritter (USA), vylúčení: 5:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Slováci v úvodnom zápase zdolali Maďarsko : fotogaléria

7.5.2016

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ktorý hráč bol v zápase s Maďarskom najlepší? (anketa)