Kto môže byť najúspešnejší zápasník v histórii bojových športov?

Vladimír Bilohuščin|18. feb 2016 o 01:00

Spomedzi všetkých velikánov UFC má iba jedno meno šancu stať sa najúspešnejším bojovníkom naprieč bojovými športami.

V poslednom období sa nám tabuľka pravdy pound-for-pound riadne premiešala. Jedno meno ale ostáva dlhodobo na vrchole. Ide o kráľa mušej váhy Denetriousa Johnsona, ktorý doslova „vyčistil“ celú divíziu, v ktorej neostal takmer žiaden vyzývateľ. Takmer! Na scéne je totiž Henry Cejudo.

Cejudo zaujal celý svet už v roku 2008, keď sa stal najmladším Američanom s olympijským zlatom v zápasení. Po tomto úspechu Henry pozvoľna presedlal na MMA. Samozrejme, všetci vedeli, kde sa nachádza jeho sila. Henry ale stále víťazil a zlepšenie nastalo aj po pästiarskej stránke, keď dokázal získať prvenstvo v boxerskej súťaži Bronze Gloves.

Po prechode do UFC sa s ním rátalo ako s potencionálnou hrozbou pre Johnsona, to mal ale potvrdiť až v oktagone. Po štyroch výhrach v rade a skóre 10-0 bolo už všetkým jasné, že zápas o titul musí prísť.

Ak Cejudo tento zápas vyhrá, zmení históriu športu. Nikdy sa totiž nestalo, aby jeden človek držal zlatú medailu z olympiády a opasok šampióna UFC. Najbližšie k tomu mala Ronda, Rousey, ktorá bola bronzová v jude.

„Dúfam, že po tomto víťazstve budem v očiach ľudí najlepší bojovník, aký sa objavil v bojových športoch,“ povedal pre MMA Junkie.

Cejudo priznáva, že v hre je aj Holly Holm, ktorá bola legitímnou šampiónkou v profesionálnom boxe a po víťazstve nad Rondou Rousey drží taktiež opasok bantamovej váhy. Na olympiáde ale neštartovala a preto Henry jej úspech nevyzdvihuje na rovnakú úroveň.

„Je tu Holly Holm, šampiónka v boxe a teraz už aj v UFC. Myslím ale, že váha olympijského zlata plus opasku UFC je proste na najvyššej úrovni,“ vysvetlil.

Či sa Cejudo zapíše do histórie sa dozvieme 24. Apríla na akcii UFC 197.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kto môže byť najúspešnejší zápasník v histórii bojových športov?