KSW 65: Torres nenavážil a prišiel o titul. Parnasse s dominantnou výhrou

Salahdine Parnasse.
Salahdine Parnasse. (Zdroj: KSW)
SvetMMA|18. dec 2021 o 23:45 (aktualizované 19. dec 2021 o 00:10)

Premožiteľ Buchingera pokračuje vo vláde nad perovou divíziou KSW.

GLIWICE. Situácia podobná tej, ktorú zažili československí fanúšikovia zmiešaných bojových umení na jar v prípade Karlosa Vémolu.

Tomu po nenavážení požadovaného limitu bol pred súbojom s Milanom Ďatelinkom odobraný titul strednej dívizie Oktagonu.

Podobný prípad zažili v poľskej organizácii KSW, kde dnes už bývalý šampión perovej divízie Daniel Torres nebol schopný v piatok na vážení splniť limit 65,8 kilogramov.

Brazílčan prevážil o 0,6 kilogramu a vedeniu KSW tak nedal inú možnosť, než ho pred zápasom so Salahdinom Parnassem zbaviť opasku.

Súboj elity divízie

Odvetný zápas medzi Torresom a Parnassem sa tak dostal do situácie, kde po výhre mohol z oktagonu ako nový kráľ perovej divízie odísť iba Francúz.

Zástupca tímu Atch Academy Salahdine Parnasse bol pred sobotou veľkým favoritom.

Bývalý šampión do 65 kilogramov sa v KSW od roku 2017 vysporiadal s absolútnou špičkou dívize, medzi inými v piatich kolách rozobral aj legendárneho Slováka Ivana Buchingera.

Salahdine Parnasse na turnaji KSW 52 porazil Ivana Buchingera.
Salahdine Parnasse na turnaji KSW 52 porazil Ivana Buchingera. (Zdroj: KSW)

Jediná prehra v kariére prišla v súboji označovanom ako povinnú obhajobu titulu. Začiatkom tohto roka Parnasse stratil opasok s Danielom Torresom po neuveriteľnom knokaute z otočky.

Podobne ako jeho súper aj Torres má prepojenie zo Slovenskom. Brazílsky zápasník sa mal v minulosti v KSW stretnúť s Vojtom Barboríkom.

Napriek tomu, že nedosahuje popularity ako Parnasse, aj on si v najlepšej európskej lige svoju pozíciu vydobil po výhrach nad kvalitnými súpermi. Zisk titulu a januárová porážka rivala z Francúzska v jednom bola len sladkou čerešničkou na jeho výkonoch.

Priebeh zápasu

1. kolo

Opatrný začiatok zápasu. Torres tlačí Parnasseho na pletivo. Francúz vyprevadil z klinču Torresa s úderom kolenom.

Množstvo energie od oboch bojovníkov pri opätovnom pasovaní pri pletive. Parnasse chcel zhodiť Torresa pod seba, neúspešne.

Knockdown od Torresa, Parnasse sa na chvíľu ocitol na zemi.

Nepríjemný štýl Torresa Parnassemu nesedí, posledné sekundy kola patrili Brazílčanovi.

2. kolo

Presné údery od oboch bojovníkov. Torres s dobrým calf kickom. Parnasse v klinči ťahá za kratší koniec, súper ho už nie prvýkrát natlačuje na pletivo.

Parnasse očakával kop od Torresa. Ten aj prišiel a Parnasse na pár sekúnd pod seba dostal Brazílčana.

Torres a perfektné vstávanie zo zeme. Zatiaľ sledujeme vyrovnaný duel, ktorý neodpovedá predzápasovým kurzom stávkových kancelárií.

Parnasse s jednotkovými kombiniáciami, z úderov efektne využíva najmä jab.

3. kolo

Torres už nejeden krát s parádnym roundkickom zo zadnej nohy. Pri opačnom guarde Parnasseho sa táto možnosť ukazuje ako dobrý ťah.

Parnasse sa snaží zviazať Parnasseho, Torres je ale skvelý v obrane. Pozor! Pokus o gilotínu. Parnasse nevídaným spôsobom unikol hrobárovi z lopaty.

Torres pokračuje a dostáva sa do výhodnej hornej pozície. Dve minúty do konca. Parnasse drží obrannú gilotínu a umne sa priťahuje ku klietke, odkiaľ podnikne pokus o vstávanie.

Torres skoro prešiel do plného mountu, v poslednej chvíli vytiahol obranu nohou Parnasse.

4. kolo

Zo strany Parnasseho musíme vidieť viac aktivity. Francúz akoby počul moje slová začína rôzne variácie kopov na stred tela súpera.

Parnasse v ústupe efektívny, prednou rukou robí odtlačky na tvári Torresa.

Torresova tvár sa pomaly zalieva krvou. Brazílčan tlačí na Parnasseho, sám vidí, že v tomto kole nejde všetko podľa jeho predstáv.

Torres ukážkovo zabrat chrbát Parnassemu, ktorý ale ešte lepšie otočil nepriaznivú situáciu vo svoj prospech. Ocitáme sa v postoji.

Parnasse už s x-tým kopom v zápase na prednú nohu Torresa.

Nádherné výmeny a obrany na zemi, sledujeme najvyššiu európsku úroveň MMA.

5. kolo

Poďme do posledného piateho kola. Potvrdenie lekára hovorí jasnou rečou, Torres môže napriek podliatine pod okom pokračovaťv zápase.

Parnasse akoby s poslednými kolami rástol v sebaistote a zápasníckej kvalite, keď posledné dve kolá predvádza výborný výkon.

Torres pomaly prichádza k Parnassemu, odkiaľ sa mu vždy ujde buď jab alebo tvrdý zadný direkt.

Torres chce Parnasseho vyprovokovať k krčmovej bitke, prestrelke, no bývalý šampión perovej divízie sa drží stanoveného plánu - oťukávať súpera a vychytávať jeho chyby.

Parnasse strieda úderové zóny, hlava, telo. Torres s úspešným takedownom ukončuje duel.

Daniel Torres a Salahdine Parnasse.
Daniel Torres a Salahdine Parnasse. (Zdroj: KSW.)

Výsledok: Na body (50-45,48-47,49-46) po piatich kolách víťazí Salahdine Parnasse.

Slová víťaza: Bol to náročný zápas, ale moja kondícia bola na inej úrovni. V prvom kole som dostal tvrdý kop na telo, ktorý ma trocha spomalil, ale inak ma nič neohrozilo, ani jeho pokus o gilotínu.

Viem, že som lepší od neho, že prvý zápas Torres vyhral po náhodnom údere. Ďakujem organizácii KSW, milujem vás všetkých.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»KSW 65: Torres nenavážil a prišiel o titul. Parnasse s dominantnou výhrou