Krupa a Tomaškovič na testy do FC Birmingham City

SITA|4. júl 2007 o 18:27

BRATISLAVA 4. júla (SITA) - Kroky dvoch slovenských futbalistov vedú na Britské ostrovy. Slovenský mládežnícky reprezentant a aktuálne člen výberu SR do 18 rokov Ján Krupa z trnavského Spartaka a hráč ...

BRATISLAVA 4. júla (SITA) - Kroky dvoch slovenských futbalistov vedú na Britské ostrovy. Slovenský mládežnícky reprezentant a aktuálne člen výberu SR do 18 rokov Ján Krupa z trnavského Spartaka a hráč ŠK Svätý Jur Denis Tomaškovič odcestujú začiatkom budúceho týždňa na päťdňové testy do klubu nováčika najvyššej anglickej súťaže FC Birmingham City. "Od pondelka 9. júla do piatka 13. júla budú trénovať v tamojšej futbalovej akadémii, v stredu by mali odohrať aj prípravný zápas," informoval agentúru SITA licenčný agent SFZ Emil Kovarovič, ktorý oboch spomenutých futbalistov zastupuje. V prípade Tomaškoviča pôjde už o druhú "próbu" v tomto anglickom mužstve. "Denis už bol v Birminghame na skúške, zástupcom klubu sa pozdával, a tak sa im ide opäť ukázať. Tomaškovič hráva na poste stredného ofenzívneho záložníka. Pokiaľ ide o ľavonohého stredopoliar Krupu, ten má v Trnave už profesionálnu zmluvu. Obaja sú to talentovaní chlapci a v Anglicku môžu nadobudnúť neoceniteľné skúsenosti," doplnil E. Kovarovič.

Tím FC Birmingham City sa stal v lete "staronovým" účastníkom elitnej Premier League, keď tréner Steve Bruce doviedol v sezóne 2006/2007 "The Midlands Blues" k postupovému 2. miestu v druhej najvyššej anglickej súťaži (Championship League).


Nachádzate sa tu:
Domov