Kritika osobností: Federer si hrá halový tenis až do finále

Roger Federer.
Roger Federer. (Autor: SITA/AP)
Martina Janíková|25. jan 2018 o 10:03

Výhodné podmienky si nemôžu užiť všetci.

BRATISLAVA. Tenisti na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open nebojujú len so súpermi. Jednou z prekážok v austrálskom Melbourne je aj extrémna horúčava.

O zápasy v tzv. "night session" má záujem väčšina svetových tenistov. V dueloch mimo najväčších austrálskych horúčav môžu významne ušetriť sily pred ďalšími zápasmi.

Výhodné podmienky si však nemôžu užiť všetci. Napríklad srbský tenista Novak Djokovič pri návrate po zranení nastupoval počas dňa v horúčavách, na druhej strane Roger Federer odohral dosiaľ väčšinu zápasov v noci.

"Toto sa mi nepáči. Pri všetkej úcte k Federerovi, nie je možné, aby videl slnko v Melbourne iba počas finálového zápasu.

Zdá sa mi úplne nespravodlivé, aby šesťnásobný šampión Djokovič nastupoval cez deň a Federer si tam hral v podstate halový tenis až do finále. Sám si tam robí program," povedal v rozhovore pre iSport.cz tenisový expert Jan Kukal.

Srb sa do hlavnej Arény Roda Lavera dostal až v osemfinálovom zápase proti Čchung Hje-onovi. Djokovič mal zdravotné problémy a zápas napokon prehral.

Už deň pred zápasom sa k celej situácii vyjadril legendárny John McEnroe a organizátorom odkázal, "že sa k šesťnásobnému víťazovi správajú ako k výkalom a k Švajčiarovi (Federerovi) ako k zlatej bani."

Aj sám Djokovič kritizoval niektoré rozhodnutia organizátorov. „Dnes vládnu peniaze, nehrá sa len pre divákov či pre športovcov. A to platí nielen o hraní v 40-stupňových horúčavách, ale aj o zápasoch ďaleko po polnoci,“ naznačil.

K situácii sa vyjadril aj bývalý slávny americký tenista Andy Roddick. Niekdajší grandslamový šampión pochybuje o férovom prístupe k hráčom.

"Nepredstierajme, že nejde o biznis. Čím ďalej hrá Roger (Federer) na turnaji, tým viac peňazí plynie z reklamy, od sponzorov atď. Je teda logické, že organizátori počúvajú, čo im hviezdy hovoria," napísal Roddick na twitteri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Kritika osobností: Federer si hrá halový tenis až do finále