Kristína Schmiedlová čoskoro zažije debut na úrovni WTA

Kristína Schmiedlová (vľavo) si vo februári odkrútila debut v Pohári federácie. V Holandsku nastúpila na štvorhru spolu s Kristínou Kučovou (vpravo).
Kristína Schmiedlová (vľavo) si vo februári odkrútila debut v Pohári federácie. V Holandsku nastúpila na štvorhru spolu s Kristínou Kučovou (vpravo). (Autor: TASR)
SITA|20. mar 2015 o 15:10

Sedemnásťročná Košičanka figuruje na 583. pozícii v seniorskom renkingu. Vlani si zahrala finále súťaže dievčat na Wimbledone.

PRAHA. Slovenská tenistka Kristína Schmiedlová čoskoro zažije ďalšiu významnú premiéru vo svojej kariére. Od titulárneho partnera podujatia dostala voľnú kartu na štart v hlavnej súťaži dvojhry na turnaji WTA v Prahe.

Uskutoční sa od 27. apríla do 2. mája. Informáciu priniesla internetová stránka turnaja. Okrem Schmiedlovej naň smerujú aj Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová.

V ČR prvýkrát od roku 2010

Pôvodne mala v českej metropole štartovať i Dominika Cibulková. Po nedávnej operácii ľavej nohy sa však vráti do súťažného diania najskôr v júni.

Daniela Hantuchová a Karolína Schmiedlová dali v súbežnom termíne prednosť marockému Marrákešu.

Na Sparte sa od roku 2010 hrávalo podujatie ITF. Firma Česká športová mala už v roku 2011 nepriamu ponuku odkúpiť licenciu od belgického Bruselu, ale neprijala ju.

V ČR sa turnaj WTA hral naposledy v roku 2010 rovnako v Prahe, ale v inom areáli.

Finalistka dievčenského Wimbledonu

Sedemnásťročná Košičanka Kristína Schmiedlová figuruje na 583. pozícii v seniorskom renkingu. Vo štvorhre v rámci stretnutia Holandsko - Slovensko si v 1. kole II. svetovej skupiny na antuke v Apeldoorne odkrútila fedcupový debut.

Mladšia zo sesterskej dvojice si vlani zahrala vo finále súťaže dievčat na Wimbledone. Od tejto sezóny už dáva prednosť seniorským pokusom. Nedávno získala v egyptskom El Kantaoui svoj druhý singlový titul pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Juniorskou výnimkou pre členku programu NTC bude štart 3. - 5. apríla na novom výberovom mládežníckom podujatí ITF Junior Masters na tvrdom povrchu v areáli Sichuan International Tennis Centre v čínskom Čcheng-tu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kristína Schmiedlová čoskoro zažije debut na úrovni WTA