Predviedla skvelý finiš. Néč-Lapinová získala striebro na MS v kros duatlone

Kristína Neč-Lapinová, Daniel Kraviansky a Boris Janata na MS v triatlone 2024.
Kristína Neč-Lapinová, Daniel Kraviansky a Boris Janata na MS v triatlone 2024. (Autor: Facebook Slovenská triatlonová únia)
TASR|22. aug 2024 o 08:27

V druhom behu som si povedala, že je to teraz alebo nikdy, veď mám už 40 rokov, povedala.

TOWNSVILLE. Slovenská reprezentantka Kristína Néč-Lapinová získala na majstrovstvách sveta v triatlone v austrálskom Townsville striebornú medailu v kros duatlone.

V súťaži elite žien (beh 6 km, jazda na bicykli 20,5 km, beh 3,5 km) dosiahla čas 1:43:26 h, keď nestačila iba na víťaznú Talianku Martu Mendittovú, za ktorou zaostala o 1:41 min. Bronz vybojovala domáca Maeve Kennedyová.

V kros duatlone mužov obsadil Slovák Daniel Kraviansky piate miesto so stratou 6:02 minút na víťaza Micheleho Bonacinu z Talianska.

Néč-Lapinová zaznamenala v úvodnom behu na 6000 m druhý najlepší čas za Mendittovou. Po cyklistickej časti síce klesla v poradí, ale v behu na 3,5 km dokázala predstihnúť Kennedyovú.

Jej čas v záverečnej bežeckej časti 14:20 min bol suverénne najlepší spomedzi všetkých pretekárok, druhá Francúzka Laura Gillardová bežala o 37 sekúnd pomalšie.

Skvelý finiš vyniesol slovenskej multišportovkyni striebornú medailu. Výrazne sa zlepšila v porovnaní s kros triatlonom, v ktorom obsadila trináste miesto.

"Som skutočne šťastná, že som si vyskúšala duatlon, pretože v kros triatlone som podala slabý výkon na bicykli. Dnes som zažila lepší deň. Dokázala som držať tempo s dievčatami a potom v druhom behu som si povedala, že je to 'teraz alebo nikdy', veď mám už 40 rokov. Som šťastná, že som prekonala druhú pretekárku (Kennedyovú) a vybojovala striebro," povedala Néč-Lapinová pre oficiálnu webstránku Svetového triatlonu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Predviedla skvelý finiš. Néč-Lapinová získala striebro na MS v kros duatlone