Kučová na turnaji nemala hrať, Benčičová ju poslala priamo do 2. kola

Kristína Kučová.
Kristína Kučová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. okt 2021 o 22:39

Belinda Benčičová je zranená, v Indian Wells ju nahradí Kristína Kučová.

INDIAN WELLS. Na turnaj sa pôvodne vôbec nedostala, no nakoniec začne rovno v druhom kole.

Zaujímavá zhoda okolností sa na turnaji WTA v Indian Wells prihodila slovenskej tenistke Kristíne Kučovej. Vo finále kvalifikácie prestížneho podujatia prehrala s Japonkou Mai Hontamovou.

No nakoniec sa na turnaj pozrie. 

Pre zranenie kolena sa krátko pred zápasom odhlásila svetová desiatka a olympijská víťazka Švajčiarka Belinda Benčičová. Zranenie si privodila na podujatí v Chicagu pred niekoľkými dňami.

V Indian Wells je turnajový pavúk postavený tak, aby nasadené hráčky mali v prvom kole voľno. To znamená, že Benčičová sa automaticky mala predstaviť v druhom kole. Keďže ešte teda neodohrala ani zápas, môže ju nahradiť na turnaji niekto iný.

Po odstúpení ju nahradí tzv. lucky loserka, teda niektorá z hráčok, ktorá vypadla vo finále kvalifikácie. Táto pozícia v tomto prípade pripadla práve Slovenke Kristíne Kučovej. Spomedzi zostávajúcich uchádzačiek o túto pozíciu má totiž v rebríčku WTA najvyššiu pozíciu. Keďže nahradila nasadenú hráčku, utomaticky postúpila do druhého kola.

Tam vyzve 44. hráčku sveta Američanku Shelby Rogersovú. Zápas by sa podľa predbežného programu mal začať okolo polnoci z piatka na sobotu. Pôjde o prvé vzájomné stretnutie Kučovej s Rogersovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kučová na turnaji nemala hrať, Benčičová ju poslala priamo do 2. kola