Kristek: Hlavne nesmieme nič podceniť

Jaroslav Kristek. V extraligovej produktivite mu patrí štvrté miesto.
Jaroslav Kristek. V extraligovej produktivite mu patrí štvrté miesto. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|5. okt 2010 o 00:00

Maratón domácich vystúpení pokračuje. Košičania dnes o 17.30 h nastúpia v zápase 12. kola extraligy v Steel Aréne proti Žiline. Je to štvrté vystúpenie majstra na vlastnom ľade v rozpätí 7 dní, a to hrajú oceliari vo štvrtok v Steel Aréne s Nitrou.



KOŠICE. Hokejisti HC Košice sú na čele extraligového pelotónu. Vyhrali posledné štyri stretnutia, v tejto sezóne nebodovali v jedinom zápase - hneď v prvom kole na Slovane. Aj do dnešného súboja so Žilinou pôjdu oceliari v pozícii favorita.

Pokračovať vo víťazstvách

Na domácom ľade získali zverenci trénera Čadu v tomto ročníku extraligy doposiaľ 18 bodov, teda najviac spomedzi všetkých tímov. Za posledných sedem dní zdolali Banskú Bystricu, Slovan i Poprad.

"Víťaziť chceme doma i vonku. Každopádne by sme radi pokračovali v trende z posledných zápasov a našich divákov potešili. Hlavne nič nesmieme podceniť. Čakajú nás súperi z druhej polovice tabuľky, no to neznamená, že to bude ľahšie. Poprad je na chvoste, a predsa hral u nás veľmi dobre, bol to náročný duel, dobre, že sme ho zvládli," teší Jaroslava Kristeka víťazstvo 3:1 nad Podtatrancami.

Ťažký zápas

Žilina naposledy schytala sedem gólov od Slovana. No predtým zdolala Banskú Bystricu i Skalicu a v tabuľke jej so šiestimi víťazstvami patrí siedma pozícia. V kádri trénera Antona Tomka i po včerajšom odchode Kopeckého a Kloudu figurujú aj ostrieľaní harcovníci ako Nádašdi, Lipovský, Palovčík, Kokavec.

"Bude to ťažký zápas. Určite by som nevychádzal z toho, že v Bratislave prehrali vyšším rozdielom, lebo výsledky Žiliny sú ako na hojdačke, raz vyhrajú, raz prehrajú. No verím, že u nás nič netrhnú," nemyslí Kristek na iné ako víťazstvo.

Nepadá to tam

V kanadskom bodovaní je Kristek v extralige s 13 bodmi na štvrtom mieste. Prvé patrí 15-bodovému Stanislavovi Gronovi, druhý je jeho košický spoluhráč Peter Bartoš so 14 bodmi. Pred piatimi kolami bol jasným lídrom v produktivite práve Kristek. No v uplynulých piatich stretnutiach neskóroval a v štyroch vystúpeniach získal len jednu asistenciu.

"Som rád, že vyhrávame, nad ostatným sa potom nemusím zamýšľať. Do šancí sa dostávam, mal som ich aj proti Popradu, no teraz to tam nepadá. Ale dôležité je, že to ide iným spoluhráčom. Tí dávajú góly, ťahajú mužstvo. Iné by to bolo, ak by sme nebodovali, to by som sa produktivitou asi viac zapodieval."

V Kristekovej formácii chýba zranený Dušan Andrašovský. V zostave HC sa neobjaví ani dnes. Jeho miesto zaujal Kriška, počas presiloviek v útoku zaskakoval Bartoš.

"S Dušanom sa nám hralo dobre, ale teraz je zranený, tak je to trochu komplikovanejšie, hráči sa tam striedajú. Nešlo nám to v posledných kolách ako predtým, zato druhý útok hrá veľmi dobre. Vyhrávali sme, čo viac si priať, v kabíne je dobrá nálada," dodal jeden z kvarteta českých legionárov v tíme majstra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kristek: Hlavne nesmieme nič podceniť