Šimová a Aksenov nepostúpili do voľných tancov, umiestnil sa v prvej tridsiatke

Anna Šimová a Kirill Aksenov vo voľnom tanci.
Anna Šimová a Kirill Aksenov vo voľnom tanci. (Autor: SITA/AP)
TASR|24. mar 2023 o 08:44

Prvé miesto obsadila v piatok americká dvojica Madison Chocková a Evan Bates.

SAITAMA. Slovenskí krasokorčuliari Anna Šimová a Kirill Aksenov nepostúpili v piatok do voľných tancov na MS v japonskej Saitame. V rytmických tancoch obsadili 23. miesto so ziskom 60,16 bodu a na najlepšiu dvadsiatku im chýbalo 3,72 b.

"Obaja si uvedomujú drobné chybičky, ktoré urobili. Je to však ich prvý štart na majstrovstvách sveta. Získali veľkú skúsenosť a verím, že ju pretavia do tvrdej práce. Tak, ako doteraz," uviedol prezident Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ) Jozef Beständig pre TASR.

Dvojica figurovala už po svojej jazde na tretej pozícii z dvanástich a na priebežne prvých Izraelčanov stratili 3,98 bodu. Za technický element získali 34,27 b.

Prvé miesto obsadili v piatok Američania Madison Chocková a Evan Bates, ktorý so ziskom 91,94 bodu zatienili konkurenciu. Vicemajstri z roku 2015 tak vykročili k svojmu prvému titulu na svetovom šampionáte.

Druhí boli Taliani Charlene Guignardová a Marco Fabbri, úradujúci majstri Európy z fínskeho Espoo získali 88,21 b. Najlepšiu trojku doplnili kanadskí reprezentanti Laurence Fournierová Beaudryová a Nikolaj Sörensen (87,34 b).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Šimová a Aksenov nepostúpili do voľných tancov, umiestnil sa v prvej tridsiatke