Krajči: Máme zodpovednosť voči päťtisíc fanúšikom

Zľava brankár Slovana Jaroslav Janus, Jevgenij Dadonov (Petrohrad) a v pozadí Patrik Luža (Slovan).
Zľava brankár Slovana Jaroslav Janus, Jevgenij Dadonov (Petrohrad) a v pozadí Patrik Luža (Slovan). (Autor: TASR)
SITA|10. feb 2015 o 14:54

Je naším záväzkom dohrať túto sezónu podľa možností čo najdôstojnejšie, povedal.

BRATISLAVA. Slovan už nemá reálnu šancu postúpiť do play-off, ale pred koncom základnej časti nepustí svojich najlepších hráčov do iných tímov.

"Kluby mali záujem o viacerých našich hráčov už tesne pred Vianocami, keď sa uzatváralo prestupové okno v KHL. Samozrejme tiež pred koncom januára, keď sa končilo prestupové obdobie napríklad v Česku a vo Švédsku," uviedol generálny manažér Maroš Krajči a dodal:

"Máme však zodpovednosť voči našim fanúšikom. Takmer päťtisíc z nich si kúpilo permanentky nie do konca prestupového obdobia, ale do konca základnej časti KHL. Je naším záväzkom dohrať túto sezónu podľa možností čo najdôstojnejšie."

"Aj v posledných troch domácich zápasoch majú právo vidieť naše mužstvo s najlepšími hráčmi, akých môžeme postaviť."

Elitný kanonier Ladislav Nagy dostal ponuku zo švédskeho HV 71, ale Slovan ho z vyššie spomenutých dôvodov neuvoľnil. Hráč to akceptoval.

"Zvažovali sme všetky pre a proti. Na jednej strane, samozrejme, máme na pamäti potreby reprezentácie a chceme jej pomôcť k úspechu na svetovom šampionáte v Česku. V tomto smere by predĺženie sezóny do apríla mohlo Lacovi i reprezentácii pomôcť," povedal pre hcslovan.sk Maroš Krajči.

"Do úvahy bolo treba zobrať aj riziko zranenia v zápasoch play-off, v ktorých sa všade bojuje na doraz. Laco v tejto sezóne pauzoval v deviatich zápasoch pre rôzne zdravotné problémy. Takto bude mať čas do prvého zrazu národného mužstva sa doliečiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Krajči: Máme zodpovednosť voči päťtisíc fanúšikom