Kozáčik v pondelok podpísal zmluvu a o hodinu už trénoval

SITA|31. júl 2007 o 12:24

PRAHA 31. júla (SITA) - Slovenský futbalový gólman Matúš Kozáčik v pondelok o 14.00 h podpisom trojročnej zmluvy skompletizoval svoj prestup medzi "pražskými S". Dvadsaťtriročný reprezentant SR doteraz ...

PRAHA 31. júla (SITA) - Slovenský futbalový gólman Matúš Kozáčik v pondelok o 14.00 h podpisom trojročnej zmluvy skompletizoval svoj prestup medzi "pražskými S". Dvadsaťtriročný reprezentant SR doteraz obliekal dres Slavie, no prišla ponuka Sparty a Kozáčik neodolal. "Bol som zo Slavie na odchode, vedel som, že tam nezostanem. Otázka bola, kam pôjdem. Keď sa mi ozvala Sparta, tak som mal jasno. Potom som už preferoval len tento klub a veril som, že to dobre dopadne," cituje internetová stránka "rudých" rodáka z Dolného Kubína tesne pred pondelňajším popoludňajším tréningom, ktorý Kozáčik absolvoval hodinu po podpise kontraktu.

Po vstúpení do kabíny aktuálneho českého majstra pozdravil Matúš Kozáčik najskôr trénerov a vzápätí si podal ruku so svojím kamarátom Igorom Žofčákom. "Poznáme sa zo slovenskej dvadsaťjednotky, kde sme spolu hrali. Ostatných chalanov poznám z ligy, niektorých aj z národného tímu SR," vysvetlil Kozáčik, ktorému vzápätí kustódi pripravili všetko potrebné na úvodný tréning. Chýbali mu iba rukavice, po ktoré si nechal poslať priamo do kabíny Slavie na Strahove. "Pre brankára je veľmi dôležitý pocit vlastných rukavíc," povedal s úsmevom slovenský gólman.

Tréningovú jednotku pre brankárov viedol tradične Jan Stejskal. Tentoraz mal na starosti hneď kvarteto gólmanov - okrem Kozáčika aj Poštulku, Grigara a Zlámala. V priebehu tohto týždňa sa rozhodne, s akou brankárskou trojicou Sparta vstúpi do novej sezóny. Odchovanec futbalu v MFK Košice je pripravený na Letnej bojovať o post jednotky medzi žrďami. "V Sparte je veľká konkurencia, ale chcem zabojovať o miesto. Hrať za Spartu a nastúpiť napríklad v Lige majstrov, to je veľké lákadlo," dodal Matúš Kozáčik.


Nachádzate sa tu:
Domov