Kozáčik: Proti Luxembursku to nebude ľahké

Naša brankárska jednotka Luxemburčanov rozhodne nepodceňuje.
Naša brankárska jednotka Luxemburčanov rozhodne nepodceňuje. (Autor: Tomáš Benedikovič-SME)
SITA|24. mar 2015 o 11:20

Darí sa mu v klube a hernú pohodu chce teraz preniesť aj do reprezentácie. Prílišný optimizmus však tlmí.

BRATISLAVA. Brankár Matúš Kozáčik prišiel pozitívne naladený na zraz slovenskej futbalovej reprezentácie, na ktorú v Žiline čaká zápas proti Luxembursku v rámci C-skupiny kvalifikácie ME 2016 a následne aj prípravný súboj proti Česku.

Viktorii Plzeň, kde je jednotkou medzi žrďami, sa v Synot lige darí: za osem dní úspešne zvládla všetky tri ligové vystúpenia a na čele tabuľky najvyššej českej súťaže má päťbodový náskok pred Spartou Praha.

Zažíva úspešné obdobie

"V klube určite prevláda spokojnosť. Pre chorobu viacerých hráčov sme v plánovanom termíne neabsolvovali zápas proti Slavii, ktorý sme dohrávali v stredu. Bolo to dosť nahustené, mali sme náročný týždeň. Zvládli sme to však výborne, získali sme plný počet 9 bodov a udržali si náskok pred Spartou," uviedol Kozáčik.

Momentálne však už preladil na reprezentačnú nôtu: "Verím, že sa pohoda odzrkadlí aj v slovenskej reprezentácii, ktorej sa tiež vlani darilo. Atmosféra v národnom mužstve je dobrá, všetko je v poriadku. Dlhšie sme sa nevideli, ja som sa tešil na zraz a stretnutie s chalanmi."

Tridsaťjedenročný rodák z Dolného Kubína odchytal všetky štyri doterajšie zápasy v aktuálnej kontinentálnej kvalifikácii a výraznou mierou sa podieľal na stopercentnom zisku a líderskom postavení Slovenska v C-skupine.

Krotí prehnaný optimizmus

V piatkovom dueli proti dosiaľ iba jednobodovému outsiderovi z Luxemburska sa neočakáva, že bude v neustálej permanencii, skôr naopak. Kozáčik však dvíha varovný prst a upozorňuje: "Sú to nepríjemné zápasy, pretože človek nemá medzi žrďami veľa práce."

Skúsený brankár však vie o podobných zápasoch svoje. "Potom však prídu jeden či dva zákroky, ktoré často bývajú v konečnom dôsledku rozhodujúce. Verím, že to v piatok v Žiline zvládneme, ale jednoduché to určite nebude. V dnešnej dobe už nie je ľahký súper na futbalovej scéne."

Teší sa na fanúšikov

Informácia, že štadión pod Dubňom bude takmer naisto vypredaný, potešila skúseného 193-cm vysoského brankára, ktorý na klubovej úrovni chytal aj v Košiciach, Slavii Praha, Sparte Praha, cyperskom tíme Anorthosis Famagusta a od roku 2012 účinkuje v Plzni.

"Bolo by to skvelé, veď ľudia a fanúšikovia dodávajú stretnutiam pravú futbalovú atmosféru. Pokiaľ tam sú a je plný štadión, tak je to vždy lepšie. Z môjho pohľadu to bude super, keď bude v Žiline vypredané," dodal 8-násobný slovenský reprezentant.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozáčik: Proti Luxembursku to nebude ľahké