Kozáčik nečakal, že bude od úvodu jednotkou Sparty

SITA|8. aug 2008 o 11:44

PRAHA 8. augusta (SITA) - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie, brankár úradujúceho českého vicemajstra Sparty Praha Matúš Kozáčik, sa výborne zhostil súčasnej pozície jednotky v klube.

Po roku strávenom v B-tímu "rudých" ani samotný 24-ročný rodák z Dolného Kubína nečakal takýto pozitívny scenár. "Skôr to bolo moje tajné želanie," povedal Kozáčik v rozhovore pre český denník MF Dnes.

Bývalý gólman MFK Košice a Slavie Praha, ktorý na Letnú prestúpil v lete 2007 práve z kádra konkurenčných "zošívaných", využil zranenie navrátilca z nemeckého Norimbergu Jaromíra Blažka a v troch súťažných zápasoch Sparty v novej sezóne ešte ani raz neinkasoval. "Nuly sú pre mňa dôležité. Od toho sa všetko odvíja. Upokojil som sa, čo je pre brankára veľmi dôležité. Teraz som úplne vyrovnaný," povedal Kozáčik, ktorý nedávno vstúpil do stavu manželského: "To tiež prispieva k mojej pohode. S partnerkou sme boli spolu už dlho, svadba bola vyvrcholením nášho vzťahu." Odchovanec dolnokubínskeho futbalu si uvedomuje, že pozícia jednotky v Sparte mu môže pomôcť aj k návratu do slovenskej reprezentácie. "Keď budem chytať pravidelne v klube, všetko ostatné príde," dodal Matúš Kozáčik.


Nachádzate sa tu:
Domov