Kovaľčuk sa pomaly vracia, bez neho Devils len prehrávajú

(Autor: SITA/AP)
SITA|10. apr 2013 o 11:23

Bez ruského útočníka New Jersey nevyhralo zápas o 23. marca.

NEWARK. Iľja Kovaľčuk sa prvýkrát po vyše dvoch týždňoch objavil na tréningu New Jersey Devils. Dôležitý článok ofenzívy Devils by sa mohol už čoskoro objaviť aj na zápasovej súpiske.

Kovaľčuk má problémy s pravým ramenom a od 23. marca, keď sa zranil v zápase proti Floride, nevyhrali "diabli" žiaden zápas. V siedmich súbojoch získali štyri body za prehry po nadstavenom čase. Finalista minuloročného Stanleyho pohára potrebuje Kovaľčukove góly, počas negatívnej šnúry sa radoval z presného zásahu len dvanásťkrát.

"Nebudeme priveľmi riskovať, ale ani nemienime čakať, kým bude stopercentne v poriadku. Momentálne je to nereálne," povedal tréner Devils Peter DeBoer. Kovaľčuk mal pôvodne podľa odhadov vynechať dva až štyri týždne. "Cítim sa dobre. Chcel som sa dnes uistiť, či zvládnem kontakty. Môžem strieľať, kondične je to v poriadku. Potrebujem ešte pár dní," doplnil Kovaľčuk, ktorý počas kariéry nemal nikdy problémy s vážnejšími zraneniami.

V tíme Devils hrá Rus dôležitú úlohu, chodí na presilovky, oslabenia, nechýba v rozstreloch samostatných nájazdov. Tréner DeBoer sa na jeho kvality stále spolieha. "Nie je to o jednom hráčovi. Ukázali sme to aj v posledných dvoch rokoch. Travis Zajac bol zranený celý minulý rok, pred dvoma zasa chýbal Zach Parise. Vieme, ako v tíme na tieto absencie reagovať. Je nešťastné, že nevyhrávame, ale nemáme k úspechom ďaleko. Je to o pár momentoch," doplnil Kovaľčuk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kovaľčuk sa pomaly vracia, bez neho Devils len prehrávajú