Kovaľčuk: Nepil som a nikomu nenadával

Iľja Kovaľčuk.
Iľja Kovaľčuk. (Autor: SITA)
Miloslav Šebela|15. apr 2016 o 11:21

Ruský útočník dodnes presne nevie, prečo ho v Petrohrade vyradili v play off z tímu. „Povedali, vraj som v zlom psychickom stave,“ tvrdí.

PETROHRAD. V Kontinentálnej lige vrcholia boje o Gagarinov pohár a ruská reprezentácia sa pripravuje na majstrovstvá sveta. Ale jeden z najvýraznejších ruských útočníkov má po sezóne a už odletel na dovolenku.

Iľja Kovaľčuk sa po vylúčení zo zostavy Petrohradu nedostal ani do národného tímu

Jeden z najdrahších hráčov sveta dodnes nevie vysvetliť, prečo ho v play off vyradili z tímu.

„Neviem, čo sa stalo. Mali sme pred koncom základnej časti kondičné testy. Všetko bolo v poriadku, potom mi povedali, že som v zlom psychickom stave a vylúčili ma z tímu. To je celé,“ cituje Kovaľčuka denník Sovetskij sport.

Kovaľčuk: Je to smiešne

Najskôr ho vyradili na niekoľko zápasov na konci základnej časti. Na prvý zápas play off proti Jaroslavľu nastúpil, no v druhej tretine neubránil strieľajúceho obrancu Gavrikova, ktorý vyrovnal na 2:2 a bol na ľade aj v 75. minúte, keď český útočník Jaroslavľa Novotný strelil víťazný gól.

Kovaľčuk odmieta, že by mal konflikt s niekym z tímu alebo urobil niečo nezodpovedné.

„To zdôvodnenie je naozaj smiešne, ale presne takto mi to vedenie oznámilo. Tréner mi povedal, že proti Jaroslavľu nebudem hrať. Odvetil som mu: Dobre. Ale všetci sme profesionáli. Žiadny konflikt sme spolu nemali,“ vraví Kovaľčuk.

„Nie je pravda to, čo sa hovorí. Že som sa opil, niekomu vynadal a len tak odletel preč od tímu, to sú výmysly. Nie je to pravda.“

V Petrohrade zarobí ročne približne 10 miliónov dolárov. Mužstvu sa však v tejto sezóne nedarilo. Kovaľčuk v 50 zápasoch dosiahol 49 bodov.

V klube ostane ešte sezónu

V Petrohrade má kontrakt ešte na jednu sezónu. „Hovoril som s vedením klubu a zmluvu dodržím, čo bude potom ešte neviem. Ale na budúcu sezónu sa pripravím najlepšie, ako budem môcť.“

Kovaľčuk je bývalým kapitánom zbornej. V národnom tíme odohral deväť svetových šampionátov a štyri olympijské turnaje. Teraz ho tréner Oleg Znaroks do prípravy na MS nezavolal.

„Dalo sa to čakať. Určite to súvisí aj s tým, že som nehral v klube. Chlapcom budem držať palce.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Kovaľčuk: Nepil som a nikomu nenadával