Kováčik nahradil Laurinca a hneď rieši televíziu

Nový prezident SFZ Ján Kováčik nahradil pred dvoma týždňami vo funkcii Františka Laurinca.
Nový prezident SFZ Ján Kováčik nahradil pred dvoma týždňami vo funkcii Františka Laurinca. (Autor: ČTK)
SITA|7. okt 2010 o 13:14

Súčasnú situáciu okolo televíznych prenosov dvoch najbližších kvalifikačných stretnutí slovenskej futbalovej reprezentácie v Arménsku pomáha riešiť aj prezident zväzu Ján Kováčik.

BRATISLAVA. Súčasnú situáciu okolo televíznych prenosov dvoch najbližších kvalifikačných stretnutí slovenskej futbalovej reprezentácie v Arménsku (v piatok 8. októbra o 17.00 SELČ v Jerevane) a doma s Írskom (v utorok 12. októbra o 20.30 h v Žiline) chce pomôcť riešiť aj nový prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

Z pozície svojej funkcie robí v týchto dňoch všetko preto, aby duely weissovcov v boji o postup na ME 2012 v Poľsku a na Ukrajine okrem predplatiteľov platenej televíznej stanice DIGI Sport videli aj diváci verejnoprávnej STV, respektíve niektorej inej slovenskej televízie.

"Momentálne rokujeme s výkonným riaditeľom spoločnosti UFA Sport, pánom Jaworským, a spolu hľadáme všetky schodné možnosti ako piatkový kvalifikačný zápas Arménsko - Slovensko dostať na obrazovku niektorej zo slovenských televízii," povedal Ján Kováčik.

"Navyše, stále sme v kontakte aj so zodpovednými pracovníkmi verejnoprávnej STV a apelujeme na nich, aby tiež hľadali východisko z tejto situácie. Žiaľ, inú možnosť pre krátkosť času už nemáme. Situácia okolo vysielacích práv futbalových stretnutí je jedna veľká katastrofa. Treba sa z nej dostať, lebo súčasný stav nie je normálny."

Ako Ján Kováčik ďalej povedal, po týchto čerstvých skúsenostiach okolo problémov s vysielaním stretnutia z Arménska, vedenie SFZ urobí všetko pre to, aby sa niečo podobné už v budúcnosti neopakovalo.

"Vyhlášku Ministerstva školstva o programe vo verejnom záujme intenzívne pripravujeme. Do programu vo verejnom záujme, ktoré na základe tejto vyhlášky musí odvysielať verejnoprávna televízia, budú zaradené všetky kvalifikačné stretnutia futbalovej reprezentácie a semifinále a finále majstrovstiev sveta a Európy vo futbale," vysvetlil J. Kováčik podstatu účinného receptu, ktorým chce natrvalo odbúrať súčasnú televíznu vojnu o vysielacie práva na zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie.

Nachádzate sa tu:
Domov