Kouč súpera Slovákov na ME: Na postup bude treba štyri body

Chris Coleman (vpravo) bude so svojimi zverencami čeliť Slovensku (vľavo asistent trénera Štefan Tarkovič), Anglicku (druhý zľava kouč Roy Hodgson) a Rusku (druhý sprava tréner Leonid Sluckij).
Chris Coleman (vpravo) bude so svojimi zverencami čeliť Slovensku (vľavo asistent trénera Štefan Tarkovič), Anglicku (druhý zľava kouč Roy Hodgson) a Rusku (druhý sprava tréner Leonid Sluckij). (Autor: TASR/AP)
SITA|25. mar 2016 o 11:30

Svoje pôsobenie na šampionáte otvoria stretnutím so Slovenskom. Tréner Walesu Chris Coleman si praje úspešný vstup do turnaja. "Samozrejme, budeme pod veľkým tlakom," hovorí.

CARDIFF. Tréner waleskej futbalovej reprezentácie Chris Coleman verí, že štyri body z troch stretnutí v základnej B-skupine na majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) jeho mužstvu môžu zabezpečiť prienik do osemfinále. Wales bude postupne čeliť Slovensku, Anglicku a Rusku.

Do osemfinále postúpia prvé dve mužstvá z každej zo šiestich skupín a aj kvarteto najlepších z tretích priečok.

"Pravdepodobne budeme potrebovať štyri body, aby sme šli ďalej. Je to možné? Rozhodne. Je to náročné? Áno," povedal Coleman pre Omnisport.

Kouč Walesu je presvedčený, že práve priaznivý výsledok úvodného vystúpenia jeho zverencov proti Slovensku (11. júna v Bordeaux) môže byť kľúčom k postupu do vyraďovacej fázy šampionátu. Zároveň však priznáva, že Walesanom môžu zväzovať nohy dôležitosť stretnutia a málo skúseností z vrcholných podujatí.

Chris Coleman sa vyjadruje aj k dohadom o tom, či by sa MS mali vôbec uskutočniť.

Wales sa prebojoval na veľký záverečný turnaj prvýkrát od MS 1958. "Prvý zápas hráme proti Slovensku a na ten sa všetci sústredíme. Samozrejme, budeme pod veľkým tlakom. Chceme, aby bol náš vstup do turnaja úspešný - je to však pre nás neznáma, nikdy sme na majstrovstvách Európy neboli," doplnil 45-ročný kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kouč súpera Slovákov na ME: Na postup bude treba štyri body