Košút dal gól z ofsajdu, rozhodca dostal päťzápasový dištanc

SITA|27. sep 2011 o 11:35

Čiarový rozhodca nesignalizoval v českej lige ofsajd, z ktorého padol rozhodujúci gól, dostal tvrdý trest.

OSTRAVA. Asistent hlavného rozhodcu stretnutia 8. kola českej najvyššej futbalovej súťaže Gambrinus ligy FC Baník Ostrava - 1. FC Slovácko (0:1) Ivo Chytil príde pre nesignalizovanie ofsajdu, z ktorého osem minút pred koncom padol víťazný gól, o päť majstrovských zápasov.

Tento dištanc mu udelila nová šéfka komisie rozhodcov Futbalovej asociácie Českej republiky (FA ČR) Dagmar Damková.

Ivo Chytil osem minút pred koncom súboja na Bazaloch zle vyhodnotil situáciu, keď center zo stredu ihriska predĺžil hosťujúci Libor Došek na nabiehajúceho slovenského spoluhráča Tomáša Košúta, ktorý dal gól z postavenia mimo hry. Asistent hlavného rozhodcu však jasný ofsajd "neodmával."

"Bol to jasný učebnicový ofsajd. Jeho rozhodnutie ovplyvnilo výsledok zápasu. S rozhodcom som hovorila, vysvetľoval mi, že on sa sústredil na prvú prihrávku. Je to medzinárodný rozhodca a ten by mal byť lepší ako ostatní," citoval denník Sport slová Dagmar Damkovej. Podľa bývalej medzinárodnej rozhodkyne a novej členky rozhodcovskej komisie UEFA v Ostrave sa zopakovala rovnaká situácia ako nedávno v zápase 6. kola GL SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň (2:3). Aj po tomto súboji D. Damková asistentovi rozhodcu Ondřejovi Pelikánovi za nesignalizovanie jasného ofsajdu zastavila činnosť na päť súťažných stretnutí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Košút dal gól z ofsajdu, rozhodca dostal päťzápasový dištanc