Košickí basketbalisti na úvod finále dobyli levické hradby

(Autor: TASR)
TASR|28. apr 2018 o 20:04

V dramatickom zápase vyhrali o bod.

Finále SBL, 1. zápas: Levice - Košice: fotogaléria

29.4.2018

LEVICE. Úvodný bod vo finálovej sérii play off Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy získali hráči KB Košice, ktorí zvíťazili na levickej palubovke 81:80 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0.

Veľký nástup Košíc

Hostia vstupovali do zápasu bez dodatočne potrestaného Svetozara Stamenkoviča, no ani to im nezabránilo k výbornému rozjazdu.

Skóre duelu otvoril Körner, spolu s ním sa k nemu strelecky pridal v úvode aj Sedmák. Práve títo dvaja hráči robili najväčšie problémy levickej obrane, domáci po siedmich minútach totiž prehrávali už 4:17.

Patrioti však zlepšili v koncovke svoj herný prejav, ale po desiatich minútach viedli Košice 23:13.

Aj druhá 10-minútovka sa niesla v podobnom duchu, Levice mali stále problémy s presadením sa v útoku, v 15. minúte bolo ich manko dokonca 15-bodové.

Lenže druhá polovica bola diametrálne odlišná, prišiel veľký nástup domácich, ten vyústil do bodovej šnúry 19:4 a výsledkom tohto herného úseku bol vyrovnaný stav po prvom polčase 39:39.

Infarktový záver

"Býkom" opäť vyšiel lepšie vstup do druhého polčasu, zónovou obranou sa im podarilo mierne bodovo odskočiť.

Tentoraz však Levičania nepustili súpera k výraznejšiemu tlaku, po takmer väčšinu času sa ale držali na dostrel. Aj preto bolo pred záverečnou periódou všetko otvorené, na svetelnej tabuli svietilo skóre 60:64.

Domáci hráči zaznamenali na začiatok štvrtej štvrtiny päť bodov za sebou, v 31. minúte sa prvýkrát v zápase dostali do vedenia 65:64.

Od tohto momentu bolo jasné, že sa bude bojovať o každý bod a podľa očakávania to všetko spelo k dramatickej koncovke.

Hosťujúci Fletcher poslal 24 sekúnd pred koncom svoj tím do vedenia 79:78. Domáci mohli odpovedať, ale víťazný obrat sa napokon nekonal.

Hlasy po zápase

Teo Hojč, tréner Levíc: Nie som spokojný s výkonom svojho tímu. Nezahrali sme to ako finálový zápas, chýbalo nám nasadenie v obrane. Otvorili sme veľmi zle aj prvý, aj druhý polčas. To nebola naša hra. V zápasovom pláne bolo presne to, o čom sme hovorili, ale neurobili sme to. Keď sa hráčom povie, že Fletcher ide do ľavej strany pri zakončení a my mu to dovolíme trikrát, štyrikrát po sebe, keď je to najmenej treba. Neviem, ako sa k tomu ako tréner mám vyjadriť.

Boris Bojanovský, hráč Levíc: Určite to nie je vstup do série, aký sme chceli. Séria je však dlhá, musíme sa z toho čo najskôr spamätať. Hráme ďalší zápas v stredu, uvidíme, ako to tam bude vyzerať.

Miljan Čurovič, tréner Košíc: Ťažký zápas. My sme prišli s víťazným úmyslom. Som rád, že sa nám to podarilo.

Peter Sedmák, hráč Košíc: Veľmi ťažký zápas, ale na konci sme sa tešili z víťazstva. Myslím si, že sme si to zaslúžili. Hrali sme na konci rozumne, takticky sme doviedli zápas do víťazného konca. Aj keď sa Levice vrátili do zápasu, keď sme vyhrávali o 15 bodov, tak sme sa z toho nepoložili. Ukázali sme charakter. Myslím si, že to bolo kľúčom k tomu, aby sme zvíťazili.

Štatistika

BK Levickí Patrioti KB Košice 80:81 (13:23, 26:16, 21:25,20:17)

stav série (na 4 výhry) 0:1

Levice: Vašl 19, Diabate a Mijovič po 12, Kurbas 7, Bojanovský6 (Djurič a Krajčovič po 8, Sims 6, Žiak 2)

Košice: Sedmák 18, Körner 14, Djordjevič 13, Marič 9, P.Stamenkovič 5 (Fletcher 18, Baldovský a Židzik po 2)

TH: 22/15 17/15, Fauly: 17 22, Trojky: 9 - 8, Rozhodovali: Ženiš, Tomašovič, Margala, 1 700 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí basketbalisti na úvod finále dobyli levické hradby