Košičanky nastúpia proti Ružomberku bez kapitánky Bartánusovej

Košická kapitánka Petra Bartánusová (vpravo) bude v súboji s Ružomberkom svojmu tímu chýbať.
Košická kapitánka Petra Bartánusová (vpravo) bude v súboji s Ružomberkom svojmu tímu chýbať. (Autor: SITA)
Patrik Fotta|3. nov 2018 o 00:00

V Angels aréne sa v sobotu stretnú dva doposiaľ neporazené tímy.

KOŠICE. Basketbalistky Young Angels Košice nastúpia v sobotu v Angels aréne od 18. hod. proti lídrovi extraligy z Ružomberka.

Oba celky v doterajšom priebehu sezóny neokúsili trpkosť prehry a po sobotňajšom dueli tak ostane v súťaži už len jediný neporazený tím.

Favoritom sú hosťujúce hráčky, ktoré majú skúsenejší káder, no ani košické basketbalistky nie sú na domácej palubovke bez šance.

Čaká na kvalitnejšiu ortézu

Budú to mať však veľmi ťažké aj vzhľadom na to, že nastúpia bez svojej kapitánky Petry Bartánusovej, ktorá má problémy s kolenom.

„Zatiaľ musím stále to koleno posilňovať. Čakám na trochu kvalitnejšiu ortézu, pretože momentálne je to dosť nestabilné a väz sa v podstate nechce uchytiť v kolene. Všetko je to otázka času, momentálne je ťažko povedať, kedy budem schopná stopercentnej záťaže. Je takmer isté, že proti Ružomberku nenastúpim,“ povedala Petra Bartánusová.

Kapitánku košického družstva pri jej absencii musia nahradiť ostatné, najmä skúsené hráčky v tíme.

Jednou z nich je zahraničná posila Samantha Logicová.

„Myslím si, že Samantha je natoľko kvalitná hráčka, že dokáže zastúpiť kohokoľvek z tímu. Navyše je líderský typ hráčky, takže som si istá, že to zoberie do svojich rúk a potiahne v dôležitých momentoch. Rada by som jej pomohla na palubovke, ale zatiaľ to nejde, tak ju budem podporovať, ako aj celý tím, len zo striedačky,“ uviedla Bartánusová.

Pekný súboj pre oko diváka

Súboj proti aktuálnemu lídrovi súťaže by mal prilákať na tribúny čo najviac divákov, ktorých podporu Košičanky určite uvítajú.

„Určite to nebude ľahký zápas. Ružomberok hrá veľmi dobre, má kvalitne poskladaný tím. Ak do toho duelu vstúpime koncentrovane, s patričnou dávkou agresivity myslím, že to môže byť pekný súboj pre oko diváka,“ skonštatovala košická kapitánka.

V šlágri kola sa stretnú proti sebe dva tímy, ktoré ťahajú víťazné série.

Zatiaľ čo v prípade omladeného košického celku je to skôr prekvapenie, od Ružomberka sa víťazstvá očakávajú.

„Veľmi ma teší, že sa nám darí a pevne dúfam, že nám to vydrží čo najdlhšie. Ukazujeme, že nie sme v lige iba do počtu, ale že sme kvalitný súper, ktorý bude vzbudzovať u iných rešpekt,“ povedala Bartánusová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanky nastúpia proti Ružomberku bez kapitánky Bartánusovej