Koronavírus ohrozuje aj hokejový šampionát, môžu ho zrušiť

Hráči Slovenska po prehre s Kanadou na MS v hokeji 2019.
Hráči Slovenska po prehre s Kanadou na MS v hokeji 2019. (Autor: Jozef Jakubčo SME)
Sportnet|12. mar 2020 o 15:33

Rozhodne sa v najbližších dňoch.

BRATISLAVA. Viceprezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Kalervo Kummola z Fínska načrtol niekoľko možných scenárov v súvislosti s májovými MS vo Švajčiarsku.

Kummola pre portál www.is.fi okrem iného uviedol, že MS sa môžu uskutočniť v oklieštenej verzii bez niekoľkých tímov.

Koronavírus v športe (téma) >>>

Funkcionár dodal, že o osude MS by mohla IIHF rozhodnúť 17. marca, keď sa jej funkcionári stretnú na mimoriadnej schôdzi.

Kummola pripustil, že predstavitelia IIHF už premýšľali o neúčasti Kazachov na MS, pretože tamojšie miestne orgány zakázali občanom Kazachstanu opustiť krajinu až do začiatku júna.

Na najbližšej schôdzi by sa malo rozhodnúť aj o osude MS hráčov do 20 rokov, ktoré sa na prelome rokov 2020/2021 majú konať v kanadských mestách Edmonton a Red Deer.

Portál The Hockey News píše, že svetový šampionát mužov vo Švajčiarsku sa zruší. Oficiálne oznámenie majú podľa portálu zverejniť v najbližších dňoch.

Agentúra AP neskôr oznámila, že nemenovaná osoba, ktorá má priame informácie z rokovania, uviedla, že IIHF dostala odporúčanie na zrušenie šampionátu a predstavitelia federácie by o ňom mali rokovať ešte vo štvrtok. Turnaj sa má uskutočniť v Zürichu a Lausanne od 8. do 23. mája.

Koronavírus SARS-CoV-2

Najnovšie poznatky a informácie o ochorení Covid-19 a novom koronavíruse SARS-CoV-2, ktorý mal prvotné ohnisko nákazy v čínskom meste Wu-chan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Koronavírus ohrozuje aj hokejový šampionát, môžu ho zrušiť