Kopecký by rád zostal v Chicagu, čaká sa na 1. júl

SITA|6. jún 2011 o 09:19

Zranenie, ktoré vyradilo Tomáša Kopeckého z bojov v play-off NHL, ako aj z účasti na majstrovstvách sveta na Slovensku, by už malo byť minulosťou.

TRENČÍN. Nepríjemné zranenie rebier, ktoré vyradilo slovenského hokejového útočníka Tomáša Kopeckého z bojov v play-off v zámorskej NHL, ako aj z účasti na majstrovstvách sveta na Slovensku, by už malo byť minulosťou.

"Prišlo to na začiatku prvého stretnutia v play-off proti Vancouveru na jeho ľade. Protihráč ma narazil na mantinel a hokejka zostala zakliesnená medzi dvoma mojimi rebrami. Jedno bolo zlomené, druhé zase prasknuté...," skonštatoval Tomáš Kopecký pre pondelkové vydanie denníka Šport.

Nad chcením zvíťazil zdravý rozum

"Z času na čas ešte menšie bolesti pociťujem, ale už to vonkoncom nie je ako v čase, kedy sa mi zranenie stalo. Našťastie ma už ale rebrá v ničom neobmedzujú a fakt je to stokrát lepšie. Predpokladám, že bez pohybu budem ešte týždeň alebo dva, potom začnem opäť naplno trénovať."

Dvadsaťdeväťročného útočníka z Trenčína však najviac mrzí neúčasť na MS pred domácimi fanúšikmi: "Po vypadnutí z play-off som prebdel veľa nocí, počas ktorých som rozmýšľal aj nad tým, že prídem za Slovensko hrať. Zdravotne som však nebol ani spolovice v poriadku. Nad chcením zvíťazil zdravý rozum. Bolo to však pre mňa v doterajšej kariére jedno z najťažších rozhodnutí."

Tomáš Kopecký je jediným Slovákom, ktorý má v trezore dva prstene za víťazstvo v Stanleyho pohári. Po triumfe s Detroitom (2008) sa vlani tešil počas prvého roku pôsobenia v chicagskom drese.

V Chicagu by rád zostal

Druhý rok v Chicagu vďaka veľkým zmenám v kádri víťaza Stanleyho pohára spôsobených platovým stropom zažil Kopecký svoju najúspešnejšiu sezónu v NHL, keď získal v 81 zápasoch 42 bodov (15+27) a tiež preukázal spôsobilosť hrať v jednom z dvoch elitných útokov Chicaga.

Zmluva s "jastrabmi" však 30. júna končí a Kopecký sa stane zrejme voľným hráčom, keďže jeho doterajší tím zatiaľ nejaví o predĺženie zmluvy záujem.

"S agentom Ritchom Winterom sme sa už rozprávali a povedal som mu, za akých podmienok by som rád v Chicagu zostal. S rodinou by sme určite radi v tomto meste zotrvali, lebo sme v ňom našli kopec priateľov a hlavne sme si naň zvykli. Ak by to nevyšlo, mám v duchu vybraný okruh tímov. Všetko ale bude záležať na tom, aké ponuky dostanem. Môžem mať v hlave viacero vysnívaných tímov alebo miest, ale ak nedostanem z konkrétneho klubu ponuku, je bezpredmetné o tom hovoriť. Tento mesiac bude tvrdou prípravou na rokovania okolo novej zmluvy. Všetko však začnem rozoberať až prvý júlový deň. Dovtedy čakám, že sa ozve Chicago," naznačil svoju budúcnosť Tomáš Kopecký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kopecký by rád zostal v Chicagu, čaká sa na 1. júl