Komárno sa otriaslo v základoch, Boráros zvalcoval svojho súpera znova!

Dávid Lukáč|22. apr 2017 o 02:00

Cage Fighting Komárno 2 prinieslo zaujímavé súboje!

V piatok večer, 21. apríla, bolo na programe už druhé podujatie s názvom Cage Fighting Komárno 2. Do posledného miesta zaplnená športová hala v Komárne mohla zhliadnuť celkovo 11 zápasov v MMA. Prvú časť turnaja tvorilo 6 amatérskych zápasov, následne bolo na programe 5 profesionálnych súbojov. Hosťami podujatia boli nielen slovenské hviezdy Ivan BuchingerAttila Végh, ale aj neporazený maďarský talent Ádam Borics, ktorý si pred týždňom pripísal výhru na turnaji Bellatoru, ktorý sa konal v Budapešti. Ako prezradil organizátor Tamás Veselý, Bórics mal byť jedným z ťahákov podujatia Cage Fighting Komárno 2, no keď prišla ponuka z Bellatoru, takúto príležitosť musel uprednostniť a v Komárne bol už len v úlohe čestného hosťa.

Profesionálne zápasy – 5 zápasov, 5 ukončení v 1.kole!

Hlavnú časť otvorili v kategórií do 70 kg Csibi Gergő (Totalfight Budapest) a János Döme (Bősi Kempo MMA). Po niekoľkých výmenách sa súboj preniesol na zem, kde zasahoval Gergő svojho súpera tvrdými údermi. Rozhodca nechal Dömemu dostatok času na to, aby sa z nepríjemnej situácie dostal, no ten zotrval v neaktívnom kryte, pričom Csibi vo svojich tvrdých úderoch vôbec nepoľavoval, a tak si víťazstvo po dominantnom výkone odváža maďarský reprezentant.

Druhý profi-zápas obstarali opäť v kategórií ľahkej váhy do 70kg Adam Matoušek (PriMMAt gym Praha) a Krisztián Simon (EFC Gabčíkovo). Pre Simona to bol v priebehu týždňa už druhý profesionálny zápas a znovu proti súperovi z pražského PriMMAt gymu Praha. Pred dvoma týždňami sa na podujatí Oktagon 2 tešil z víťazstva nad Michalom Konrádom, teraz si pripísal skalp Adama Matoušeka.

Talentovaný Krisztián Simon videl svojho súpera už v zákulisí. „Sledovali sme ho, videli sme, že sa pripravoval na naše kontry,“ hovorí Simon a k priebehu zápasu ďalej dodáva: „zadný direkt mi vyšiel a súper hneď sadol na zem. Cítil som, že som ho dobre trafil.. Vedeli sme, že je súper bývalý boxer. Taktika bola dostať ho na zem a tam ukončiť zápas, čo sa aj podarilo. Dostal som ho do gilotíny na zemi, kde si nejak natiahol (poškodil) rameno, zakričal, že ho to bolí, ale zápas nevzdával. Následne súboj po dvoch úderoch ukončil rozhodca.“ Mladý talent z Gabčíkova má pred sebou veľkú budúcnosť. Zatiaľ má na konte profesionálne skóre 2-0, doplnené rovnako úspešným amatérskym rekordom. „Momentálne popri trénovaní pracujem ako SBS, no mojím cieľom je stať sa profesionálnym bojovníkom na plný úväzok,“ prezdrádza Krisztián Simon.

V treťom zápase sa predstavili v strednej váhe do 84kg Horváth Ádám (Bács Team Kecel) a Roman Milec (Wolf Pride gym Žilina). Maďarskému reprezentantovi sa po výborne načasovanom takedowne podarilo preniesť súboj na zem, kde dominoval. Žilinský bojovník Roman Milec nedal svoju kožu lacno a dlho sa úspešne bránil ukončovacím technikám, dokonca sa dostal do výhodnej pozície nad svojho súpera. Ten ale dokázal zavrieť triangle choke, ktorý už nepustil, a tak zostávalo reprezentantovi Wolf Pride gym Žilina odklepať zápas.

Hlavný predzápas obstarali opäť v strednej váhe do 84kg Roland Čambal (RSC Nové Zámky) a Kovács Kálman (PitBull team Soroksár). Pôvodne sa mal proti Čambalovi postaviť Patrik Grunner (SFG Trnava), ten si však v stredu poranil ruku a súboj musel na poslednú chvíľu vziať maďarský bojovník. Roland na nič nečakal a od začiatku súboja určoval tempo zápasu, keď svojho protivníka zasahoval presnými lowkickmi a údermi. Čambal vyzerajúc, že si je vedomý odolnosti svojho súpera, preniesol súboj na zem, kde sa pokúšal o ukončenie. Maďar sa umne bránil, no Rolandovi sa nakoniec podarilo dať ruku pod bradu súpera a utiahnuť ho škrtením (rear-naked choke) už v 1. kole. Teraz sa už Roland Čambal môže plne sústrediť na svoj súboj v renomovanej organizácií ACB, 13. mája vo Viedni, kde sa predstaví proti domácemu borcovi Markusovi Di Gallovi.

Vyvrcholením večera bol súboj vo váhe do 84kg, Pascal Kloser (R.A.P.T. Elite Salzburg) vs Gábor Boráros (SFG Trnava- OFA Bratislava). Gábor išiel o váhu vyššie, ako zvykne chodiť, ale vôbec mu to nevadilo. Vo výbornej atmosfére zaplnenej haly zapol „Beast Mode“ a v prvých minútach ukončil súboj parádnym kolenom na rebrá. „Trafil som ho na rebrá a cítil som, že to bol silný úder. Potom som mu dal ešte bombu na hlavu a bol koniec!“ Opísal svoje dominantné víťazstvo Gábor Boráros.

A ako hodnotí podujatie Cage Fighting Komárno 2 organizátor Tamás Veselý? „Celé sa mi to páčilo, ľudia boli spokojní. Bolo tu 1300 ľudí, zaplnená hala. Teším sa, že domáci vyhrali, hlavne Čambal a Boráros.“ Ak by ste chceli vedieť, ktorý zápas sa páčil organizátorovi najviac, asi by ste neuhádli. Bol to hneď úvodný súboj mladých talentov. „Páčil sa mi veľmi prvý zápas David Teip (PriMMAt gym Praha) vs Roman Paulus (SFG Trnava),“ uzatvára Tamás Veselý.

Cage Fighting Komárno 2 priniesol množstvo výborných duelov a výbornú atmosféru. Organizátori odviedli super robotu. Už v novembri by sa fanúšikovia mali dočkať tretieho pokračovania Cage Fighting Komárno. Tak sa nechajme prekvapiť, čo si pre nás organizátori pripravia!

 

Výsledky zápasov (víťaz je označený hrubým písmom):

3x3min

-66kg David Teip (PriMMAt gym Praha) vs Roman Paulus (SFG Trnava), na body

-84kg Kósa Roland (Dunaharaszti Kempo klub) vs Gányovics Krisztián (EFC Gabčíkovo), submission (armbar), 3. kolo

-70kg Šamil Soltachanov (PriMMAt gym Praha) vs Schneider János (Bács Team Kecel), submission (armbar), 1. kolo

-77kg Krecsmár Zsombor (Totalfight Budapest) vs Branislav Zuzák (SFG Trnava), submission (rear-naked choke), 1. kolo

-77kg Kardos Zoltán (Totalfight Budapest) vs Filip Le (Wolf Pride gym Žilina), TKO, 2. kolo

+93kg Gábor Lelovics (NFG Bad Boys HU) vs Hodosi Nikolas (Bősi Kempo MMA), TKO, 1. kolo

3x5 min

-70kg Csibi Gergő (Totalfight Budapest) vs Döme János (Bősi Kempo MMA), TKO, 1.kolo

-70kg Adam Matoušek (PriMMAt gym Praha) vs Krisztián Simon (EFC Gabčíkovo), TKO, 1. kolo

-84kg Horváth Ádám (Bács Team Kecel) vs Roman Milec (Wolf Pride gym Žilina), submission (triangle choke), 1. kolo

-84kg Roland Čambal (RSC Nové Zámky) vs Kovács Kálman (PitBull team Soroksár), submission (rear-naked choke), 1. kolo

-84kg Pascal Kloser (R.A.P.T. Elite Salzburg) vs Gábor Boráros (SFG Trnava- OFA Bratislava), TKO, 1. kolo

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Komárno sa otriaslo v základoch, Boráros zvalcoval svojho súpera znova!