26.07.2024 09:00
Deň 0
Minúta po minúte
Live

VIDEO: Slováci sa predstavia na OH v štýlovej kolekcii, prevláda modrá a červená

Vodní slalomári, zľava Matej Beňuš, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková a Jakub Grigar pred OH 2024.
Vodní slalomári, zľava Matej Beňuš, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková a Jakub Grigar pred OH 2024. (Autor: TASR)
Sportnet|26. júl 2024 o 10:05

Inšpiráciou pre oblečenie bol historický región Čataj.

PARÍŽ. Na veľkolepom otváracom ceremoniáli OH 2024 v Paríži na rieke Seina uvidíme slovenských športovcov v slávnostnom oblečení. Predstavia sa v kolekcii, ktorú vytvorila značka 4F.

Inšpiráciou pre oblečenie bol historický región Čataj. Pánska košeľa má modrý vzor, zatiaľ čo ženská kolekcia je v červenej.

VIDEO: Slovenská olympijská kolekcia

Kolekcia je vyrobená je z najmodernejších ultraľahkých materiálov najvyššej kvality. Tvorcovia ladili celú kolekciu tak, aby niesla prvky francúzskej elegancie, no zároveň zvýrazňovala slovenské národné farby.

„Kolekcia je výsledkom 2,5-ročného pracovného maratónu tímu 4F. Zahŕňala hľadanie inšpirácie a skúmanie trendov, analýzu archívov, ako aj hľadanie nových technologických riešení a materiálov.

Návrhári vychádzali z procesu polarizácie svetla, v ktorom sa rozptyl, koncentrácia a prelínanie farieb stali metaforou symbiózy kultúr a národov počas olympijských hier,“ hovorí Justyna Tomczyk, členka predstavenstva spoločnosti OTCF S.A., vlastníka značky 4F.

„V našej spolupráci s 4F je prioritou, aby sa v oblečení cítili dobre a pohodlne predovšetkým športovci. Funkčnosť a dizajn boli preto veľmi dôležité.

Oblečenie odkazuje na ikonický parížsky šarm i slovenskú národnú identitu. Sme presvedčení, že osloví aj mladú generáciu.

Dôležitý pri tvorbe oblečenia bol aj hlas našich olympionikov. Do Paríža pôjdu ako jeden tím a budú hrdo reprezentovať naše farby i naše srdcia,“ uviedol prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Bev Prestamnová.
dnes 08:00
Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerkaČlen kanadskej futbalovej reprezentácie žien sledoval tréning Nového Zélandu pomocou dronu.
dnes 08:00
Rafael Nadal.
dnes 07:08
Nadal pociťoval počas tréningu bolesti. Jeho štart v Paríži je otázny, tvrdí trénerŠpanielsky tenista by sa mal na OH predstaviť vo dvojhre i vo štvorhre po boku svojho krajana Carlosa Alcaraza.
dnes 07:08
Solbjork Minke Andersonová.
dnes 07:49
Dánsku cyklistku zrazilo auto, sen o olympijských hrách sa jej rozplynulNamiesto Andersonovej bola do Paríža povolaná dánska šampiónka v cestných pretekoch Rebecca Koernerová.
dnes 07:49
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»VIDEO: Slováci sa predstavia na OH v štýlovej kolekcii, prevláda modrá a červená