Kolář a Baška budú lídrami Tinkoff na dvoch belgických klasikách

Juraj Sagan, ako aj Erik Baška (prví dvaja zľava) patria k trojici Slovákov na blížiacich sa klasikách v Belgicku.
Juraj Sagan, ako aj Erik Baška (prví dvaja zľava) patria k trojici Slovákov na blížiacich sa klasikách v Belgicku. (Autor: TASR)
TASR|15. mar 2016 o 14:29

Okrem Kolářa s Baškom sa v Belgicku predstaví aj Juraj Sagan.

BRUSEL. Slovenskí cyklisti Michael Kolář a Erik Baška budú lídrami stajne Tinkoff na dvoch jednodňových pretekoch v Belgicku Nokere Koerse a Handzame Classic.

Obaja si vyslúžili nomináciu vďaka dobrým výkonom na nedávnej Tour of Langkawi v Malajzii.

Dvadsaťtriročný Kolář bol štyrikrát v Top10, o rok mladší Baška skončil v etape najlepšie na štvrtom mieste.

Spolu s nimi sa v Belgicku predstaví aj ich krajan Juraj Sagan, ktorý taktiež absolvoval preteky v Ázii a v 6. etape skončil druhý, Rakúšan Michael Gogl, Austrálčan Jay McCarthy a Rus Nikolaj Trusov.

After a strong showing at the recent Tour of Langkawi, consistently placing in the top ten, Michael Kolar and Erik Baka...

Posted by Tinkoff on Tuesday, March 15, 2016

Ako prvá je na programe klasika Nokere Koerse, ktorá sa pôjde v stredu 16. marca, meria 199,5 km a má rázovitý profil s niekoľkými menšími, no strmými stúpaniami.

Na pretekárov čaká zložitá časť s mačacími hlavami.

"Nokere má svoju históriu a je to skvelá príležitosť pre mladých pretekárov, aby nabrali sebavedomie a skúsenosti. Finiš je na stúpaní Nokereberg, ktoré je často súčasťou klasík a jazdci ho absolvujú niekoľkokrát. Naším cieľom je podporiť a pripraviť Michaelovi Kolářovi špurtérsky finiš. Aby bol v čo najlepšej pozícii. Predpokladáme, že sa bude rozhodovať v menšej skupine," pre oficiálnu stránku stajne to povedal športový riaditeľ Tristan Hoffman.

O dva dni neskôr sa uskutoční Handzame Classic, ktorá meria 199 km a taktiež obsahuje viacero pasáží s dlažobnými kockami.

"Ale je ich menej ako na Nokere a taktiež ide o rovinatejší profil, takže je väčšia šanca na hromadný dojazd. Pôjde rovnaký tím, no tentokrát bude líder Erik Baška," dodal Hoffman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kolář a Baška budú lídrami Tinkoff na dvoch belgických klasikách