Kohút: Kanaďania chceli hrať v Bratislave kvôli rodinám

(Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|31. máj 2018 o 00:00

Oficiálnu žiadosť na presun prezident SZĽH nezaregistroval.

KOŠICE. Budúcoročné majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a Košiciach prilákajú na Slovensko obrovské množstvo fanúšikov z celého sveta.

Zvládnuť ich nápor bude jedným z cieľov organizátorov, ktorí veria, že všetci návštevníci si šampionát vychutnajú a Slovensko sa im zapáči natoľko, aby sa sem radi vracali.

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút očakáva, že celkový počet ľudí, ktorí sa prídu na MS o rok pozrieť presiahne hranicu 450-tisíc.

„Ja osobne verím, že do Košíc príde okolo 200-tisíc ľudí. Dôležité je sústrediť sa na to, aby sa títo ľudia mali kde ubytovať, vystravovať a aby sa mali kde mimo zápasov rozptýliť,“ povedal Kohút.

Košičania sú lídrami národného tímu

Prezident SZĽH opäť pripomenul dôvody, ktoré stáli za rozhodnutím zaradiť slovenskú reprezentáciu do košickej skupiny.

„To rozhodnutie bolo postavené prioritne nie na finančnej stránke, ale predovšetkým na hodnotách a spravodlivosti. S veľkou väčšinou bolo verejnosťou prijaté pozitívne na celom Slovensku. Nič však nie je len čierne alebo biele. Každý človek môže mať svoj vlastný názor. Pre nás je však dôležité, aby sa šampionát v oboch mestách uskutočnil na vysokej úrovni. V Košiciach budeme fandiť Slovákom tak, aby prišli na play-off do Bratislavy,“ skonštatoval Kohút.

Ďalším faktorom, ktorý hral pre Košice je, že v slovenskej reprezentácii pôsobí viacero rodákov z metropoly východu.

„Máme tam Tomáša Jurča, Ladislava Nagya alebo Christiána Jaroša, ktorí sú lídrami národného tímu. Komunita ľudí, ktorá ich vychovala si zaslúži vidieť slovenskú reprezentáciu naživo. Navyše ak sa Laco Nagy rozhodne potiahnuť ešte jednu sezónu a bude nominovaný, môžu to byť pre neho posledné MS v živote. To sú teda hlavné dôvody, prečo má hrať Slovensko v Košiciach.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kohút: Kanaďania chceli hrať v Bratislave kvôli rodinám