Bryant zbožňoval AC Miláno. Klub si uctil jeho pamiatku

TASR|29. jan 2020 o 13:09

Ako dieťa žil v Taliansku.

MILÁNO. Taliansky futbalový klub AC Miláno si v utorok uctil tragicky zosnulého basketbalistu Kobeho Bryanta, ktorý bol fanúšikom klubu.

Pred štvrťfinálovým duelom Talianskeho pohára s FC Turín, v ktorom napokon Miláno zvíťazilo 4:2 po predĺžení, sa na štadióne San Siro stlmili svetlá a Bryantova podobizeň sa objavila na veľkoplošnej obrazovke.

AC Miláno si uctilo pamiatku veľkého fanúšika Kobeho Bryanta: fotogaléria

29.1.2020

Oba tímy v zápase nosili na rukávoch čierne pásky. Fanúšikovia v hľadisku sa navyše v 24. minúte postavili, začali tlieskať a vyvesili transparent s nápisom: "Odpočívajte v pokoji Kobe a Gianna".

Bryant zahynul v nedeľu večer SEČ pri havárii vrtuľníka vo veku 41 rokov spolu s jeho 13-ročnou dcérou Giannou. Vo veku 6 až 13 rokov žil v Taliansku, kde hral jeho otec Joe profesionálne basketbal.

AC Miláno zároveň zverejnilo na sociálnej sieti rozhovor spred niekoľkých rokov, v ktorom Bryant plynulou taliančinou spomínal na svoje vzory z detstva.

"Sledovať Gullita, Rijkaarda, Van Bastena a Maldiniho bolo pre mňa ako sen. Bolo to moje najobľúbenejšie mužstvo. V Los Angeles mám dres Milána v šatni, vidím ho každý deň," povedal vtedy pri návšteve tréningového strediska. Informovala AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Bryant zbožňoval AC Miláno. Klub si uctil jeho pamiatku