Kluby chcú Turana. V jeho práci prevažujú pozitíva, tvrdí šéf nováčika

Martin Kohút má podľa stávkových kancelárií momentálne väčšiu šancu voľby vyhrať.
Martin Kohút má podľa stávkových kancelárií momentálne väčšiu šancu voľby vyhrať. (Autor: SME/Jozef Jakubčo )
Ondrej Gajdoš|14. jún 2016 o 20:17

Z dvojice kandidátov Tibor Turan – Martin Kohút vedie pred štvrtkovými voľbami prvý z nich. Hokejové kluby čakali, že z Lintnerovej skupiny navrhnú za kandidáta na prezidenta SZĽH bývalého kapitána reprezentácie Miroslava Šatana.

BRATISLAVA. Ani jeden z dvojice kandidátov nie je ideálny, no keď už treba voliť, tak preferujeme toho, ktorý v hokeji dlhý čas robil a pozná ho do detailov.

Škoda, že skupina okolo Richarda Lintnera nenavrhla niektorého z hráčov zlatého tímu v Göteborgu 2002, najlepšie Miroslav Šatana, ale poslala do volieb na nového prezidenta zväzu málo známeho Martina Kohúta.

Názory funkcionárov hokejových klubov pred štvrtkovým mimoriadnym kongresom slovenského zväzu sa krútia okolo týchto hlavných bodov.

Zdá sa, že Tibor Turan má v kluboch pred svojím súperom Martinom Kohútom náskok, hoci stávková kancelária Niké, naopak, dáva väčšie šance manažérovi z IT sektora. Kurz na výhru Kohúta bol v utorok 1,26, na Turana 3,16.

Kohút nováčika nepresvedčil

„Naše rozhodovanie vychádza 60:40 v prospech Tibora Turana,“ prezradil František Sucharda, prezident HC Nové Zámky, nováčika v Tipsport lige.

„Zvažovali sme za aj proti. Turan doteraz osemnásť rokov pôsobil ako popredný funkcionár v HK Poprad, a hoci mal v minulej sezóne značné ekonomické problémy a musel odísť, predsa len v jeho práci prevažujú pozitíva," pokračuje.

"Vieme, že ak mesto a sponzori sľúbia financie a nedodajú ich, tak šéf klubu sa môže aj roztrhať. Keby mesto Nové Zámky neposkytlo nášmu klubu dohodnutú sumu, tak aj ja by som musel skončiť.“

Poprad mal po minulej sezóne celkové záväzky takmer 900-tisíc eur. 

Aj Novozámčania podporujú Tibora Turana
Aj Novozámčania podporujú Tibora Turana (Autor: SITA)

Druhý kandidát v hre o šéfa zväzu Novozámčanov nepresvedčil. „Martin Kohút nám na Pro-Hokeji predniesol svoju víziu slovenského hokeja, no

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Kluby chcú Turana. V jeho práci prevažujú pozitíva, tvrdí šéf nováčika