Kluby chcú dvojkolový hrací systém, KHL má aj iné možnosti

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
TASR|28. máj 2013 o 10:12

KHL by sa mala pred olympijským turnajom na 10-12 dní prerušiť.

MOSKVA. S dvoma návrhmi kalendára ráta vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy pre sezónu 2013/2014. Oba predstavilo na nedávnej porade zástupcov jednotlivých klubov. Nebude v ňom chýbať ani tradičný Zápas hviezd mužstiev Západu a Východu.

Ako informuje Sport-express, prvý návrh počíta s tým, že 28 mužstiev odohrá zvyčajný dvojkolový systém s 54 zápasmi, po ktorých by nasledovalo play off v rámci konferencií.

Druhý návrh predpokladá štvorkolovú základnú časť v rámci divízií plus dva zápasy so súpermi zo susedných divízií (na základe geografického princípu) a ešte po jednom zápase z dvoch druhých "vzdialených" divízií, pričom zatiaľ nie je jasné, kto za súperom vycestuje.

Podľa tohto návrhu by sa hralo 52 zápasov. Kluby sa vraj prikláňajú k prvému návrhu.

Tradičný Zápas hviezd, ktorý sa uskutoční v pražskej O2 Aréne sa ale bude musieť uskromniť a z dvoch dní bude len jeden. Januárový termín sa nemení, presný dátum zatiaľ nie je známy, no sú v ňom dve "okná" kam ho je možné vsunúť.

V súvislosti so ZOH v Soči (7.-23. februára) by sa KHL mala pred olympijským turnajom na 10-12 dní prerušiť, aby vznikol priestor na prípravu reprezentácií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Kluby chcú dvojkolový hrací systém, KHL má aj iné možnosti