Kližan prehral na Masters aj s Belluccim a zo skupiny nepostúpil

TASR|19. nov 2011 o 08:26

Kližan si vybojoval miestenku na premiérové vydanie challengerového Masters najmä vďaka kvalitným výsledkom na sérii antukových turnajov v Taliansku.

SAO PAULO. Slovenský tenista Martin Kližan neuspel ani v treťom vystúpení na challengerovom Masters v brazílskom Sao Paule (dotácia 220.000 dolárov). V zelenej skupine prehral ako nasadená trojka s jednotkou "pavúka" domácim Brazílčanom Thomazom Belluccim po trojsetovom boji 6:3, 4:6, 6:7 (7) a nepostúpil do semifinále.

V rozhodujúcom dejstve nevyužil vedenie 5:3, v tajbrejku nepremenil za stavu 6:5 mečbal.

Víťazom zelenej skupiny sa stal Nemec Andreas Beck, ktorý aj v piatok potvrdil výbornú formu a pripísal si na konto tretí triumf na turnaji, keď zdolal Američana Bobbyho Reynoldsa 6:3, 7:5. Beck sa v sobotňajšom semifinále stretne s krajanom Cedricom-Marcelom Stebem.

Bellucci nastúpi proti víťazovi žltej skupiny Izraelčanovi Dudimu Selovi. Druhý nasadený Portugalčan Rui Machado po hladkej prehre so Stebem napokon nepostúpil medzi elitné kvarteto.

Kližan si vybojoval miestenku na premiérové vydanie challengerového Masters najmä vďaka kvalitným výsledkom na sérii antukových turnajov v Taliansku. Zverenec trénera Karola Kučeru v septembri vyhral challenger v Janove, v San Maríne postúpil až do finále.

Kližan dal prednosť štartu v Sao Paule pred obhajobou vlaňajšieho titulu na bratislavskom challengeri Slovak Open. Keďže v Sao Paole neobhájil body z minulého roka, v rebríčku ATP si pohorší a s najväčšou pravdepodobnosťou príde o post slovenskej jednotky.

Rebríčkovo najvyššie postaveným slovenským singlistom by sa mal opäť stať Karol Beck.

ico

Výsledky:

Zelená skupina:

Thomaz Bellucci (1-Braz.) - Martin KLIŽAN (3-SR) 3:6, 6:4, 7:6 (7)

Andreas Beck (6-Nem.) - Bobby Reynolds (8-USA) 6:3, 7:5

Poradie v skupine: 1. A. Beck, 2. Bellucci, 3. Ewynolds, 4. KLIŽAN

Žltá skupina:

Cedric-Marcel Stebe (5-Nem.) - Rui Machado (2-Port.) 7:5, 6:0

Dudi Sela (4-Izr.) - Matthias Bachinger (7-Nem.) 6:2, 6:2

Poradie v skupine: 1. Sela, 2. Stebe, 3. Machado, 4. Bachinger

Semifinále:

A. Beck - Stebe

Bellucci - Sela

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan prehral na Masters aj s Belluccim a zo skupiny nepostúpil