Klišinová uspela s odvolaním, v Riu môže štartovať

Daria Klišinová.
Daria Klišinová. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. aug 2016 o 13:33

Športový arbitrážny súd (CAS) povolil ruskej diaľkarke Darji Klišinovej štartovať na OH 2016 v Riu de Janeiro. Informovala o tom agentúra DPA.

RIO DE JANEIRO. Športový arbitrážny súd (CAS) povolil ruskej diaľkarke Darji Klišinovej štartovať na OH 2016 v Riu de Janeiro. Informovala o tom agentúra DPA.

Najprv nie, teraz áno 

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) pôvodne povolila atlétke štart v Riu, keďže sa už tri roky pripravuje v akadémii na Floride, kde sa podrobuje dopingovým testom. Ale na základe nových informácií z minulého týždňa rozhodnutie prehodnotila a 25-ročnú Rusku v sobotu suspendovala.

Halová majsterka Európy z rokov 2011 a 2013 však podala odvolanie na CAS, s ktorým napokon uspela.

Klišinová sa teda môže v utorok postaviť na štart kvalifikácie v skoku do diaľky a bude tak jedinou atlétkou z Ruska na OH.

Klišinová rozhodnutie uvítala

Ruská diaľkarka Darja Klišinová uvítala rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS), ktorý rozhodol o práve jej štartu na OH 2016 v Riu de Janeiro. Informovala o tom agentúra AP.

"Teraz, keď mám odvolanie za sebou, tak môžem venovať svoj čas a pozornosť na utorňajšiu súťaž a užívať si olympijskú skúsenosť, o ktorej som snívala od momentu, keď som začala skákať do diaľky. CAS zrušil rozhodnutie Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) a potvrdil, že som čistá atlétka, ktorá môže štartovať na OH a na iných medzinárodných podujatiach," vyjadrila sa k potvrdeniu účasti Klišinová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Klišinová uspela s odvolaním, v Riu môže štartovať