Kladivári udreli za 13 minút dvakrát

(Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Róbert Andrejov, Judita Čermáková|18. júl 2018 o 00:00

V Košiciach Michalovčania v súboji s anglickým klubom len znížili.

Futbal Michalovce-West Ham v Košiciach: fotogaléria

18.7.2018

KOŠICE. Tesne pred štartom nového súťažného ročníka preveril prvoligových futbalistov Michaloviec súper zvučného mena.

Zemplínčania v košickom Čermeli nastúpili v utorok proti anglickému West Hamu United.

Síce sa im do cesty postavil len výber do 23 rokov, ale možnosť zahrať si proti takému atraktívnemu súperovi nemajú každý deň.

Žlto-modrí po vyrovnanom priebehu podľahli „kladivárom“ najtesnejším rozdielom 1:2, keď ich jediný presný zásah zaznamenal novic Blažej Vaščák.

Rozbiehali sa pomalšie

Mladíci z londýnskeho klubu vybehli na súboj s Michalovčanmi bez rešpektu a rýchlo sa dostali do dvojgólového vedenia.

Každá ich akcia „smrdela“ gólom, ale postupne sa do tempa dostali aj hráči od Laborca.

Ak by boli rozvážnejší v koncovke, mohli dosiahnuť minimálne remízu.

„Bolo vidieť, že v drese West Hamu pôsobia šikovní chlapci, ktorí vedia hrať futbal. Prvú štvrťhodinu sme mali čo robiť, aby sme ich ustrážili. Rozbiehali sme sa pomalšie, keďže sme mali v nohách ťažšie tréningy. Ale postupom času sa náš výkon zlepšoval. Bol to dobrý zápas, zahrali sme si proti tímu z futbalovo vyspelej krajiny. Jeho hráči aj napriek mladému veku predviedli dobrý výkon a ukázali nám, v čom sa ešte musíme posunúť ďalej,“ vyjadril sa michalovský stopér Peter Kavka, ktorý z hry odstúpil už cez prestávku kvôli menšiemu zraneniu.

Po dlhšom čase doma

Pôvodne sa tento súboj mal odohrať na trávniku MFK Zemplín, ale keďže v Michalovciach kvôli epidémii osýpok museli zrušiť všetky hromadné podujatia, presunuli ho do metropoly východu, kde mladí „kladivári“ nastúpia aj v sobotu proti FC Košice.

Peter Kavka tak po vyše trojročnej pauze nastúpil v dôverne známom prostredí, pretože je odchovancom už neexistujúceho MFK Košice.

„Keď si dobre pamätám, tak naposledy som na tomto ihrisku hral za košický MFK v pohárovom zápase proti Dunajskej Strede. Ale kedy presne to bolo, na to si už nespomínam. Hralo sa mi celkom fajn, už pri príchode na štadión sa mi vynorili nielen pekné, ale aj tie horšie spomienky. Po dlhšom čase som bol v útrobách štadióna. Bola to taká nostalgia,“ usmial sa skúsený 27-ročný defenzívny pilier Michaloviec.

Fakty

Michalovce – West Ham United U23 1:2 (1:2). Góly: 29. B. Vaščák – 5. Mingi, 13. Afolayan. MFK ZEMPLÍN: M. Kira – Rota, Kavka (46. D. Špak), Beskorovayny, I. Žofčák (46. M. Vojtko) – P. Kolesár, M. Bednár, Turík (65. R. Begala) – B. Vaščák (78. M. Kolesár), Kurminowski (58. Sulley), Harutyunyan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kladivári udreli za 13 minút dvakrát