Kitka končí pri reprezentácii. Ponuku šéfa zväzu neprijal

Boris Kitka.
Boris Kitka. (Autor: SITA)
SITA|5. nov 2010 o 15:39

Bývalý hlavný tréner slovenskej futbalovej dvadsaťjednotky Boris Kitka neprijal ponuku na predĺženie zmluvy.

Boris Kitka končí ako tréner pri futbalovej reprezentácii juniorov. Ponuku šéfa zväzu neprijal.

BRATISLAVA. Bývalý hlavný tréner slovenskej futbalovej dvadsaťjednotky Boris Kitka, ktorý ukončil svoje pôsobenie pri tomto reprezentačnom výbere po poslednom kvalifikačnom stretnutí o postup na ME 2011 v Dánsku, neprijal ponuku prezidenta SFZ Jána Kováčika, aby mužstvo SR "21" viedol v najbližšom prípravnom súboji s Maďarskom "21" (hrá sa v stredu 17. novembra 2010 o 13.00 h v Tatabányi).

"S prezidentom SFZ Jánom Kováčikom sme rokovali o mojom ďalšom pôsobení pri mužstve do 21 rokov. Keďže on mi ponúkol kontrakt iba na tento jeden prípravný zápas s Maďarskom, pričom ja som s ním chcel rokovať o mojom trénerskom pôsobení pri tomto národnom výbere na ďalší kvalifikačný cyklus, nedohodli sme sa. Neprijal som jeho ponuku byť koučom dvadsaťjednotky iba na tento jeden duel a v podstate som sa rozhodol, že sa už nebudem uchádzať o post hlavného trénera tohto mužstva," povedal v piatok v rozhovore pre agentúru SITA Boris Kitka.

Hovorili o ponuke

Podnetom k jeho rozhovoru s prezidentom zväzu bolo uznesenie výkonného výboru z utorka 2. novembra, ktoré prezidentovi SFZ Jánovi Kováčikovi uložilo pripraviť pre Borisa Kitku zmluvu na jeden priateľský zápas SR "21" - Maďarsko "21".

"Keďže sme sa na ďalšej spolupráci nedohodli, v tejto chvíli si neviem predstaviť moje ďalšie pôsobenie v realizačnom tíme hlavného trénera A-mužstva Vladimíra Weissa. Myslím si, že v rámci nadväznosti práce pri reprezentačných výberoch bude novým človekom v jeho realizačnom tíme nový hlavný tréner mužstva SR do 21 rokov. Ale možno to bude aj inak," konštatoval Boris Kitka, ktorý v ostatnom kvalifikačnom cykle o postup na ME 2011 do Dánska bol so svojimi mladými zverencami až do spomenutého posledného duelu s Nórskom v hre o postup do baráže.

"Momentálne je však táto vec ešte veľmi čerstvá, nerád by som o tom všetkom zbytočne špekuloval. Rozhovor s prezidentom Kováčikom bol pre mňa podnetom k rozhodnutiu, že sa už nebudem uchádzať o funkciu hlavného trénera slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Pri tomto mužstve som definitívne skončil. Budem si musieť hľadať inú prácu."

Nachádzate sa tu:
Domov