Zápas patril Petrohradu, bitka Skalickému. Neriešil som, koho zmlátim, tvrdí

Bitka Pavla Skalického s Viktorom Tichonovom.
Bitka Pavla Skalického s Viktorom Tichonovom. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|28. okt 2017 o 11:59

Hokejisti Slovana nestačili na hviezdny Petrohrad. Diváci im tlieskali aj napriek vysokej prehre.

BRATISLAVA. Pred štadiónom stáli ľudia s tabuľkami: I need ticket please! Potrebujem lístok, prosím! Nie každému sa ho podarilo získať.

Záujem o piatkový hokejový zápas KHL medzi Slovanom Bratislava a SKA Petrohrad výrazne prevyšoval kapacitu Zimného štadióna Ondreja Nepelu (10 055 divákov).

Zamyslený Šatan či bitka. Momentky zo zápasu Slovan - SKA Petrohrad: fotogaléria

28.10.2017

V aktuálnej sezóne bolo na Slovane prvýkrát vypredané. Niet sa čomu čudovať, v Bratislave hralo zrejme najlepšie hokejové mužstvo v Európe.

Keď počas ruskej hymny kamera zabrala Iľju Kovaľčuka, diváci spontánne tlieskali. Kovaľčuk, Plotnikov, Širokov, Kalinin, Gusev, Barabanov či Tichonov sú hokejisti, ktorí sa s veľkou pravdepodobnosťou predstavia aj na zimnej olympiáde v Pjongčangu.

Dominovali aj bez Daciuka

Z aktuálnej sily hráčov SKA Petrohrad išiel obrovský rešpekt. V 27 zápasoch aktuálneho ročníka prehrali len dvakrát, aj to nie v riadnom hracom čase. Pred druhým tímom celej KHL mali Petrohradčania 20-bodový rozdiel.

Svoje hokejové majstrovstvo ukázali aj na Slovane, keď zvíťazili 5:0. Rýchlosť, presnosť či akcie na jeden dotyk dvíhali divákov zo sedadiel. A to do Bratislavy nepricestoval 39-ročný kapitán Pavel Daciuk, ktorý štrnásť rokov hviezdil v Detroit Red Wings.

„Vedeli sme, že Petrohrad má výborný tím. Nálada nebola taká, že by sme sa ich báli. Do zápasu sme išli odhodlane,“ priznal útočník Tomáš Hrnka.

Ofenzívna sila Petrohradu je v tomto ročníku úchvatná. V priemere strieľajú štyri góly na zápas. Aj v Bratislave, keď sa dostali do gólovej šance, zväčša ju chladnokrvne využili.

„Niekedy sa s nimi dalo korčuľovať, ale oni využili asi všetky svoje príležitosti,“ dodáva Hrnka.

Chlapská bitka patrí k hokeju

Keďže sa domáci fanúšikovia netešili z gólu, na nohy ich postavil aspoň pästný súboj Skalického s Tichonovom.

To som ešte nezažil. Nevidí sa často, že diváci vám ďakujú, keď takto vysoko prehráte.


Tomáš Hrnka

„Dostal som tvrdý a hnusný hit zozadu a vôbec som neriešil, koho zmlátim. Zhodili sme rukavice a vyriešili to s päsťami,“ opísal situáciu hráč Slovana Pavol Skalický.

Kým na góly vyhrali hostia, v bitke zvíťazil na body domáci útočník, ktorý si od divákov vyslúžil obrovský potlesk.

„Bol som trochu frustrovaný aj z výsledku. Pobili sme sa, ale to patrí k hokeju. Obaja sme to zobrali chlapsky,“ dodáva.

Dvadsaťdvaročný slovenský reprezentant sa nebojí ostrých súbojov a keď treba, neváha zhodiť aj rukavice.

„Naposledy som sa pobil s Paninom. Bolo to pred dvoma rokmi počas play off KHL na ľade CSKA Moskva,“ reagoval.

Mexické vlny a potlesk v stoji

Päť minút pred koncom zápasu sa štadiónom niesla mexická vlna. Slovan vtedy prehrával 0:5. Domáci fanúšikovia im po stretnutí tlieskali v stoji.

„To som ešte nezažil. Nevidí sa často, že diváci vám ďakujú, keď takto vysoko prehráte,“ tvrdí Hrnka.

„Ľudia si zaslúžili, aby sme strelili aspoň jeden gól. Boli naozaj fantastickí, cítili sme ich podporu,“ doplnil Skalický.

Hoci je len koniec októbra, slovanistom sa pomaly vzďaľuje účasť v play off. Momentálne strácajú na postupovú ôsmu priečku dvanásť bodov.

Najbližšie ich čaká výjazd, počas ktorého sa predstavia na klziskách v Astane, Chanty-Mansijsku, Omsku a Novosibirsku.

"Domáce zápasy s Jaroslavľom a Dinamom Moskva ukázali, že si vieme vytvoriť tlak, podržať súpera u neho v pásme. Vyzerá to, že v tom novom systéme začína všetko do seba zapadať," podotkol brankár Marek Mazanec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Zápas patril Petrohradu, bitka Skalickému. Neriešil som, koho zmlátim, tvrdí